Hur man tar bort bläck från Auto Läder

December 5

Hur man tar bort bläck från Auto Läder


En bläck fläck på din bil läder är en nedslående syn. Läder är ett slitstarkt material, men det är inte resistent mot bläck. Avlägsnande bläck fläckar från läder kräver användning av vissa metoder och produkter som inte kommer att äventyra integriteten av lädret.

Instruktioner

1 Rengör bilen läder med en läderrengöring. Se tillverkarens etikett för specifika rengöringsinstruktioner som detta kommer att variera bland produkterna. Detta kommer sannolikt inte att ta bort bläck fläcken men det kan lätta.

2 Fukta en bomullstuss med tvättsprit. Blot färgfläckade läder med alkoholen. Arbeta från utsidan av bläck fläcken mot mitten för att undvika att sprida bläcket ytterligare.

3 Fortsätt blotting, byta till en ren bomullstuss och lägga mer alkohol vid behov. Blot tills inga fler färg överföringar från lädret bomullstuss.

4 Låt läder lufttorka helt. Inspektera området för några spår av bläck fläcken.

5 Applicera aceton nagellacksremover om bläck fläcken kvarstår. Fukta en bomullstuss med en liten mängd aceton nagellacksremover. Arbeta fläcken från läder på samma sätt som du gjorde med alkoholen. Fortsätt tills bläcket fläcken är borta.

6 Rengöra lädret igen med en läderrengöring för att ta bort alla spår av den alkohol eller nagellacksborttagningsmedel. Uppföljning genom att tillämpa en läder balsam till auto läder. Lädret balsam kommer att återställa fukt förloras under rengöringsprocessen. Följ tillverkarens instruktioner för att tillämpa läderrengöring.

Tips

  • Gnugga vaselin över det drabbade området av lädret för en hemmagjord läder balsam. Låt det sitta på lädret i några minuter innan du tar bort med en torr trasa.
  • Testa alltid den produkt du använder på en liten, osynlig del av lädret innan tillämpa det på ett mer märkbar område.
  • Om du märker något bärandet av lädret under fläckborttagning, sluta använda produkten omedelbart.