Felsökning en Samsung Plasma TV & Samsung Surround

September 7

Felsökning en Samsung Plasma TV & Samsung Surround


Samsung är idag världens ledande hemelektronik företag. Konsumenterna vet Samsungs plasma-TV för deras vibrerande färger, bildkvalitet och kontraster. Du kan fortfarande stöter på problem med din Samsung plasma-TV som du inte vet hur man ska lösa. Försök felsökning dem på egen hand innan du kontaktar kundtjänst.

Instruktioner

1 Utför bild testa om din Samsung-TV ger en dålig bild. Detta kommer att bekräfta att TV: n är korrekt visa bilden. Gå till "Meny" och sedan "Support". Välj "Självdiagnos" och välj sedan "Picture Test." Kontrollera källan eller signalen för problemet om testbilden visas korrekt. Inspektera alla kabelanslutningar för att se till att de är säkra. Skruva loss kabelkontakten från vägguttaget och se till att stiftet är rak, inte böjd, och inte korroderade. Om problemet kvarstår, kontakta kabelbolaget.

2 Se till att insomningstimern är programmerad till "Off" i inställningsmenyn om TV: n stängs av automatiskt. Om datorn är ansluten till TV: n, kontrollera inställningarna på datorn för att se om det är att stänga av TV: n. Kontrollera att nätsladden är ansluten tätt till eluttaget och till TV: n. Om du tittar på TV via en antenn- eller kabelanslutning och det finns ingen signal kommer TV stängs av automatiskt efter 10 eller 15 minuter.

3 Ställ in ljusstyrkan på TV: n till en lägre inställning om ett högt surrande ljud kommer från din uppsättning. Kom ihåg att plasma-TV gör alltid en låg surrande ljud. Bullret orsakas av elektriska laddningar som används för att skapa bilder på skärmen. Om baksidan av TV: n är för nära en vägg eller annan hård yta, kan det också göra ett högt surrande ljud. Se till att om din TV är väggmonterad, är det ordentligt fäst på väggen. Obalanserad eller oskyddad montering kan också orsaka buller.

4 Programmera "Speaker Select" för att "TV högtalare" i menyn Ljud om TV-bilden är bra, men det finns inget ljud. Om du använder en extern enhet, såsom en kabelbox, se till att ljudkablarna är anslutna till rätt ljudingångar på TV: n. Du behöver en separat kabel om du använder en DVI eller HDMI-kabel. Se till att ingenting är ansluten till TV: ns hörlursuttag.

Tips

  • Uppgradera till en HD digital set-top box, till skillnad från en analog kabel / satellitboxen, om TV-bilden inte ser så bra som det gjorde i butiken innan du köpte den. HDMI- eller komponentkablar måste användas för att leverera HD (high-definition) bildkvalitet. Om du är en kabel eller satellit abonnent, försöka välja HD-stationer från kanalutbud. Om detta inte fungerar, justera / satellitbox upplösning kabel till 1080i eller 720p.