Hur man tar bort en Integra AC Förångare

January 25

Om förångaren på din Acura Integra går sönder, kommer det att leda din luftkonditioneringssystemet slutar fungera korrekt. Detta kommer att resultera i att det är olidligt varmt i bilen. Byte av skadade spolen är en svår uppgift som innebär att ta bort alla instrumentbrädan. Du kan köpa ett nytt förångaren från din lokala Biltema. Jobbet tar dig större delen av eftermiddagen för att slutföra.

Instruktioner

1 Ta bilen till din lokala bil luftkonditionering reparationscenter och be dem ta bort den Freon från systemet. Det måste göras av yrkesmän eftersom det är olagligt att släppa freon till atmosfären.

2 Ange insidan av din Integra. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna på de nedre streck panelerna. Dra panelerna bort från instrumentbrädan och plats i ett säkert område. Detta kommer att ge dig tillgång till förångaren.

3 Haka den elektriska adapter fäst vid luftkonditioneringsmodul. Lossa bulten på A / C kompressor remspännaren med en skiftnyckel. Lyft upp bält bort från kompressorn.

4 Ta bort förångaren från modulen och ersätta den med en ny spole. Sätt tillbaka kompressorbandet på spänn och säkra genom att dra åt skruven med skiftnyckel. Återansluta den elektriska adapter till A / C-modul.

5 Åter de nedre streck panelerna till Integra använder Phillips-skruvmejsel. Ta bilen till garaget och har systemet återfyllas med freon. Testa A / C-systemet för att säkerställa att den nu fungerar korrekt.