Hur man målar en motorcykel avgassystem Black

April 13

Oavsett om det är en Cruisers sicksack hagelgevär inställning eller en ras-inspirerade under svans ljuddämparen, är en motorcykel avgassystem en av sina mest synligt slående. Med tiden, dock, motorvärme och moder natur konspirerar för att minska uppkomsten av avgaserna genom korrosion. Medan fortfarande funktionella, rostiga rör är fula. För att råda bot på detta, du kan belägga avgasrör och ljuddämpare med hög temperatur färg, finns på de flesta bildelar butiker. Om du planerar att starta detta projekt, måste du vara bekant med demontering och montering av din motorcykel avgassystem.

Instruktioner

1 Ta bort avgaskomponenter från motorcykeln.

2 Rengöra ytan av avgasrör och ljuddämpare med ett avfettningsmedel och varmt vatten. Använd en stålborste för att skrubba bort korrosion och tung uppbyggd. Skölj avgas bort med varmt vatten.

3 Skura avgasrör och ljuddämpare med grova 80-grit sandpapper. Detta kommer att hjälpa färgen att vidhäfta till metallytorna hos avgasrören och ljuddämpare. Rengöra avgaserna igen för att avlägsna eventuellt damm som kan störa färgen.

4 Applicera hög temperatur primer till avgasrören och ljuddämparen, sprutning ljus, även stroke utmed längden av röret. Låt färgen torka i minst 10 minuter och applicera ett andra skikt av primer.

5 Spraya ett lager av din hög temperatur basfärg till avgasröret. Återigen, använda ljus, även stroke och låta färgen torka i 10 minuter innan en andra skikt.

6 Täcka basen päls med två till tre lager av hög temperatur klarlack för att skydda basskiktet och för att lägga till en blank finish till avgasrören.

7 Installera avgassystemet på din motorcykel. Ställ in färgen genom att starta motorcykeln och låta avgas värmas upp. Stoppa motorn och tillåta avgas svalna.

Tips

  • Använd målare tejp för att täta ljuddämparens utlopp och att maskera delar som du kanske inte vill att måla.