Hur man byter bränsleinjektorerna på 7,3 Power

August 29

Hur man byter bränsleinjektorerna på 7,3 Power


Felsökning en trasig bränsleinsprutnings på Power diesel kommer att kräva en diagnostisk dator för att avgöra vilken injektor misslyckas. Du kan få detta gjort på återförsäljare eller servicetekniker som har uppdaterad utrustning för att testa Powerstroke dieslar. Den diagnostiska dator sätter fingret vilken injektor är dålig och du sedan kan byta själv. Alternativet att ersätta alla insprutarna på en gång är tillgängliga, men de kan bli kostsamt.

Instruktioner

Ta bort Injector

1 Skruva isär ventilkåpan med en hylsnyckel. Det finns upp till åtta skruvarna som håller ventilkåpan på plats.

2 Ta bort skruvarna som håller olje järnväg till vipparmskåpan. När alla skruvar tas ut, kommer du lyfter upp och dra ut skenan. Det finns en matarledning som löper genom olje järnväg. Du kan köpa ett speciellt verktyg på en Biltema för att ta bort den, vilket ger dig mer utrymme att arbeta.

3 Knäppte ledningsnätet ovanför vipparmskåpan. Selen kommer att ha två flikar som måste separeras från sidan av kontakten. Håll flikarna tillbaka och dra kontakten.

4 Skjut kontakten ur locket genom att skjuta den med en 19 mm-uttag. Det måste vara en 12-gradig sockel. Bestämma detta genom att räkna tänderna inuti uttaget. Det kommer att vara antingen en 6- eller 12-punkten.

5 Lossa Torx bult, vilken håller injektorn på plats, med en hylsnyckel. Detta kommer att unseat injektorn. Säkerställa att kopparbrickan avlägsnas också. Ta den gamla injektorn och sätta den på ett säkert ställe.

Installera Insprutare

6 Placera den nya kopparbrickan i injektorn huset. Ersättning av brickan är avgörande för att ändra injektom.

7 Placera injektorn där den gamla ett tidigare satt. Starta torq bulten för att ge plats injektorn.

8 Smörj O-ringarna på injektorer med motorolja. Detta kommer att bevara livslängden för o-ringen. Lätt gnugga motorolja på O-ringen med fingrarna.

9 Torq bulten till 24 fot pounds på äldre motorer. Torq till 26 fot pounds på nyare motorer. Rådfråga din handbok eller kontakta en Ford återförsäljare för att verifiera korrekt Torq specifikationer.

10 Dra den elektriska kontakten tillbaka genom locket. Anslut till kabelstammen genom att trycka ihop. Selen kommer att klicka när den sitter korrekt.

11 Ställ oljekenan för hand innan de ansöker bultarna. Dra åt skruvarna med en hylsnyckel.

12 Placera en packning på ventilkåpan. Packningen kan köpas på en Biltema. Rada bulthålen till bulthålen på ventilkåpan. Se till att gamla ventilkåpan packning har rensats bort ventilkåpan innan den nya på.

13 Starta trucken och låt den gå på tomgång i minst 30 minuter. Motorn kommer att gå ojämnt tills all luft är ute på linjen.

14 Upprepa stegen för att ersätta de övriga sju spridare. Om du byter ut alla andra injektorer, kan du ersätta fyra injektorer på ena sidan. De övriga fyra är under den andra ventilkåpan.

Tips

  • Dubbelkolla din handbok för alla Torq specifikationer. Detta kommer att säkerställa maximal prestanda för din Power diesel.
  • Fråga Biltema om kärn kredit på den gamla injektorn. När du köper ersättnings injektorn kommer butiken ut en deposition tills du tar den gamla injektorn tillbaka. Det kommer att återbetala insättningen.
  • Var försiktig när du arbetar runt motorn. Se till att den hinner svalna.