GM hjullageren Vridmoment specifikation

February 28

GM hjullageren Vridmoment specifikation


En lastbilens hjulenheten tar en hel del stötar och missbruk, kräver det att vara robust och tillförlitlig. En GM hjulenheten innehåller däckets fälg, bromssystem, däck och hjullager, med navaggregatet är nyckeln till hela enheten. Eftersom hjulet är ansluten till navet, som ansluter sig till rätt moment specifikationer är nödvändig för hela hjulet för att fungera säkert. Korrekt specifikationer vridmoment för enskilda GM-modeller bör erhållas från deras specifika servicemanualer, eller vridmoment specifikation notering.

nav Funktion

Ett hjulnav håller hjulet på fordonet och navlagret, som ligger vid spindeln hos hjulnavet, gör det möjligt att snurra fritt. Hjulnav finns i tre grundläggande varianter: nav heter med underhållsbara lager, sammansättningar med utbytbara, press i lager och slutna hjullagerenheter som kräver en komplett nav enhet ersättning när lagren slits ut.

GM Moment Basics

Vridmomentet är processen att tillämpa kraft till ett föremål, i detta fall, de bultar som håller navet i fordonet. Detta mäts med användning av en momentnyckel, som identifierar den mängd kraft i foot pounds, och beroende på GM fordonsmodell, det finns olika vridmomentspecifikationer. GM bestämmer individuella vridmomentspecifikationer för sina bilmodeller till vikt, typ drivlina och användningsområde; de specifikationer som fastställts är vad GM anser vara tillräcklig för att korrekt och säkert sätt hålla hjulet på fordonet, vilket är anledningen till liknande fordon har olika vridmoment specifikationer.

GM Automobile Åtdragningsmomentspecifikationer

Utbudet av vridmoment specifikationer för GM fordon varierar mellan främre och bakre hjuldrivna fordon; en 1997-1999 framhjulsdrift Cadillac Deville kräver 118 foot-pounds av vridmoment på hjulnavet, medan en framhjulsdriven 1979-1985 Eldorado kräver 176 foot-pounds av vridmoment. Moment specifikationerna för GM hjulnav sträcker sig i allmänhet mellan 107-225 fot-pounds, beroende på år och modell.

GM och Chevrolet Truck Moment Specifikationer

Lastbil vridmoment hjulnav specifikationer varierar också kraftigt, med majoriteten av vridmomentbehov för både GMC och Chevrolet lastbilar mellan 155-180 fot-pund sortiment. Variationer i typ drivsystemet kan göra för markanta skillnader vridmoment. Till exempel 1995 till 1997 GMC Jimmys kräver 180 foot-pounds av vridmoment, men hjulnaven på 1997 till 2001 Jimmy fyrhjulsdrivna modeller kräver 103 foot-pounds av vridmoment.