Hur man tillbaka den bakre rotorer för en Ford F-150

October 1

Hur man tillbaka den bakre rotorer för en Ford F-150


Vissa modeller av Ford F-150 har fyra hjul skivbromsar. Byte av de bakre rotorerna är mycket lik den ersättning av främre rotorer. Bakre rotorer har i allmänhet mindre slitage, men på grund av mekaniska krafter som plats mycket av bromsmotstånd på framaxeln. Återkommande kontroll av bromssystemet ska omfatta inspektera rotorn för ojämnt slitage, spår eller notera dunkande eller pulserande från de bakre bromsarna. Rotor ersättning krävs inte alltid. När tillräckligt metall föreligger kan rotorn vara "slås" på en metall svarv för att avlägsna brister innan du sätter tillbaka dem på fordonet.

Instruktioner

Ta bort Rotor

1 Blockera runt framhjulen av F-150. Lossa muttrarna på bakhjulet eller hjul. Jack den bakre delen av trucken. Säkra trucken med domkraften, för säkerhets skull. Ta bort muttrarna och hjul.

2 Ta bort bromsok från rotorn. Unbolt de övre och nedre bromsok bultar --naccessible från baksidan av caliper-- och skjut bromsok från rotorn.

3 Säkra tjocklek på lastbilen med trådklädhängare. Låt inte bromsok hänga av bromsledningar, som skador på ledningarna är möjlig.

4 Inspektera muttrarna för en låsclipset. Ta bort klippet om den påträffas, och kasta. Låsclipset är en liten metallskiva, som används under tillverkning för att säkra rotorn till navet under monteringsprocessen. Du behöver inte byta ut klippet.

5 Dra rotorn utanför klackarna. Ta tag i rotorn med två händer och dra direkt bort från axeln. Om rotorn korroderar på plats, spraya en penetrerande smörjmedel - såsom WD-40 - vid den punkt rotorn ansluter till navet. Vänta 15 minuter och återförsök. Om nödvändigt, slå rotorn med gummiklubba för att lossa korrosion. Om du inte har för avsikt att återanvända rotorn, kan du lossa rotorn med den tunga hammare.

Byt ut Rotor

6 Spraya ny rotor med bromsdelar renare att helt ta bort eventuella oljor. En oljefilm är allmänt tillämpas på nya rotorer för att förhindra korrosion under lagring. Olja kvar på rotorn kan allvarligt försämra bromsförmågan och orsaka ojämnt slitage och haveri i förtid. Spraya bromsdelar och nav för att ta bort all smuts eller sot. Låt lufttorka, och upprepa om det behövs.

7 Installera den nya rotorn. Skjut rotorn över klackarna tills rotorn är tätt mot navet.

8 Skjut bromsok över rotorn. Skjut de övre och nedre bromsok bultar i de kvarhållande hål och dra åt.

9 Rengöra insidan baljan av hjulet. Smuts eller skräp som håller hjulhuset från sittande tätt intill rotorn och navet kommer att orsaka att rotorn plats ojämnt. Felaktigt monterade rotorer kommer att bära ojämnt och orsaka bultande, pulserande och dålig bromsförmåga.

10 Skjut hjulet över klackarna. Installera och dra åt alla muttrarna. Sänk fordonet och dra åt muttrarna i en stjärna eller motsatt alternerande mönster för att jämnt fästa hjulet på navet. Dra åt muttrarna efter körning 100 miles.

Tips

  • Den minsta mängden metall tjocklek som krävs på rotorn är stämplat på framsidan av rotorn. Mäta tjockleken av rotorn med en mikrometer vid den tunnaste punkten på rotorn för att bestämma om rotorn innehåller tillräcklig metall för att avlägsna en del av svarv och återställa den jämnt plan.
  • De flesta kommersiella fordons butiker och verkstäder kommer att ha en metall svarv att vända rotorer. Ring framåt för tillgänglighet och prissättning.
  • Om du räknar med att behöva expandera bromsbackarna i rotorn för att möjliggöra spel över den nya rotorn, blöda bromsledningarna innan borttagning av bromsoket. Smutsiga bromsvätska trycks in i låsningsfria bromssystemet kan orsaka för tidig förslitning och eventuella fel. Använd en stor C-klämma för att pressa bromsskon mot bromsoket att expandera gapet.