Hur man byter oljetråget packning i en Toyota Tundra

June 13

Liksom de flesta Toyota modeller, inte Tundra oljetråget inte kräva en traditionell kork packning, men i stället är en speciell tätningsmedel används för att hålla pannan från att läcka. Här är hur man byter olja i den populära 2000 Toyota Tundra med en 5VZ-FE motor. Om din Toyota Tundra har en 2UZ-FE motor, som ersätter oljetråget packningen innebär att ta bort motorn helt från fordonet. Detta är ett jobb för en skicklig mekaniker.

Instruktioner

1 Haka den negativa batterikabeln och höja fordonet på pallbockar, med hjälp av domkrafter. Var säker på att det är säkert. Blockera de verkliga hjulen hos fordonet för att förhindra rullning.

2 Ta bort vevaxeln timing remskiva, sedan tappa ur motoroljan i en kastrull. Om din Toyota Tundra är en fyrhjulsdriven, haka den främre differentialen. Om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda, ta bort oljekylaren röret och klämman.

3 Rubba förstyvningsmedlet plattan och ta bort dammskyddet på svänghjulshuset. Haka klämman på starttråden och ta av vevaxeln sensorn.

4 Unbolt oljetråget, sänka den och försiktigt separera kastrullen från cylinderblocket. Använd en tunn skrapa för att skrapa gammal tätningsmaterialet från cylinderblocket och gå ytan på oljetråget, är säker på att alla spår av den gamla packningen har avlägsnats.

5 Rengör pannan och skarvytorna på cylinderblocket och panorera med motorrengöring eller lösningsmedel och tillämpa en sträng av flytande packning sealer. Sätt oljetråget på plats och ersätta skruvar och muttrar ordentligt, arbetar snabbt innan sealer sätter upp.

6 Sätt tillbaka svänghjulshuset och dammskydd och installera förstyvningsmedlet plattan. Anslut klämman på starttråden. Om fordonet har fyrhjulsdrift, tillbaka front differential. Byt undercover på motorn.

7 Höj fordonet tillräckligt för att ta bort stödfoten och försiktigt sänka den och ta bort uttagen. Fyll motorn med lämplig olja och sätta tillbaka den negativa batterikabeln.

Tips

  • Häll den gamla oljan i en tom mjölkkartong och kasta den på ett garage eller på din stadsdel för riskavfall.