Felsökning en Ford starter som inte kommer att engagera

October 18

Felsökning en Ford starter som inte kommer att engagera


Även Ford har ändrat platsen för start genom åren, tillverkaren verkligen inte har förändrats mycket på design och funktionalitet. Startmotorn bultar på sidan av växelhuset och använder en startmotorsolenoiden att sparka litet kugghjul i start för överföring. Om Ford starter inte kommer att delta, måste du felsöka start för att avgöra om det är batteriet, tändning, startmotor eller startmotorsolenoiden som orsakar problemet.

Instruktioner

1 Placera den röda ledningen en multimeter på den positiva batteriterminalen. Placera den svarta ledningen multimetern på batteriets minuspol sedan in multimetern till 20 DC. Inspektera mätaren för utspänningen. Om avläsningen är mindre än 12 volt, ladda batteriet och försök att starta fordonet igen. Om start fortfarande inte sparka in, gå vidare till nästa steg.

2 Slå på strålkastarna på din Ford vrid sedan nyckeln i tändningslåset. Om strålkastarna dim, är tändningslåset skicka ström till startmotorn. I det här fallet, gå vidare till nästa steg. Om lamporna inte dim, är tändningslåset sannolikt defekt.

3 Leta startmotorsolenoiden enligt Ford. Magnet bultarna till startmotorn och startmotorn bultarna till den sida av transmissionshuset.

4 Placera en skruvmejsel mellan de två metallkontakterna på baksidan av startmotorsolenoiden. Detta kommer kort ut solenoiden och skapa en förbindelse mellan startmotorn och solenoiden. Låt en medhjälpare vrida om nyckeln i tändningslåset. Ford motor startar inte. Emellertid bör startmotorn slås på och börjar att Hum. Om den gör det, är solenoiden defekt och kan inte producera tillräckligt med ström för att sparka i startväxel. Om startmotorn inte startar eller det körs mycket grov, är startmotorn defekt och inte producera tillräckligt med kraft för att vrida startväxel.