Hur man installerar en Hallman Pro Boost Controller

December 14

Turboladdad fordon är populära eftersom de kan producera stora mängder hästkrafter med små och bränslesnåla motorer. Medan ett stort antal elektroniska boost regulatorer är tillgängliga, manuella boost styrenheter såsom Hallman Pro har möjlighet att buffra turbo snabbare och ge föraren tillgång till mer kraft. Även turbomotorer är komplexa, finns gott om stöd dokumentation för att göra installationen av Hallman Pro boost controller enklare.

Instruktioner

1 Se till att det fordon på vilket det uppsving regulatorn installeras har en hög flödessystem eftermarknaden avgassystem och eftermarknads luftintag och filter. Insugnings- och avgas modifikationer kommer att tillåta fordonet att "andas" ordentligt och bättre dra fördel av överladdreglerenheten.

2 Bekräfta att en eftermarknad laddtryckmätare installeras i stället för fabriks laddtryckmätare. Fabriks boost mätare inte är korrekta och kan under rapport mängden uppsving som används. Detta är problematiskt eftersom alltför mycket boost kan skada motorn.

3 Öppna bilens huva och hitta fabriken turbo. Nästa, identifiera avfallet grindmanövreringsorganet fäst till turbon. Konsultera bilens dokumentation som turbo plats och konfiguration varierar beroende på märke och modell av fordonet.

4 Anslut uppsving kontrollenheten till turbo och wastegate ställdon med hjälp av vakuumledningen försedd med regulatorn. Anslut vakuumledningen från boost hulling på uppsving styrenheten till uppsving källa. Anslut vakuumledningen från wastegate hulling på uppsving styrenheten till vakuumporten på wastegate ställdon. Det kan vara nödvändigt att använda en liten mängd olja som glidmedel vid anslutning vakuumledningarna.

5 Säkra alla vakuumledningar på plats med buntband och blockera alla öppna boost källor genom att fästa vakuumlock.