Hur att rengöra en Yamaha Virago Carb

January 1

Hur att rengöra en Yamaha Virago Carb


Yamaha Viragos tillverkades från 1981 till 1996. Denna långa produktion av cruising motorcyklar såg flera olika motor, transmission, kropp och effektvariationer genom åren. En sak som förblir konstant, är dock behovet av regelbundet underhåll och skötsel. Om din motorcykel motorn startar kör dåligt eller vägrar att starta, kan detta vara en indikation att det är dags att rengöra det carb.

Instruktioner

1 Ta säte utanför din Yamaha så att du kan få tillgång till bränsletanken. Vrid bränsleväljaren till "Off". Skruva loss bulten i riktning mot den bakre delen av tanken, lossa klämmorna och dra bränsleledningar av. Dra tanken av cykeln och lägg den åt sidan.

2 Lossa de många klämmor nära luftlådan och cylindrar med en stjärnmejsel. Dessutom kopplar gasvajern. Dra förgasarna av dessa områden som en uppsättning.

3 Ta bort alla gummidelar (t.ex. membran, O-ringar och slangar) från förgasare innan du påbörja rengöringsprocessen. Städare används för detta kan orsaka skada.

4 Rengör luft- och bränslepassager med sprayar rengöringsmedel, borste och tryckluft. När du spraya renare i dessa delar, leta efter det att avsluta den andra sidan av passagen.

5 Skruva loss float skålar från kolhydrater med din Phillips-skruvmejsel och sätta dem åt sidan.

6 Använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända strålarna ur varje carb. Placera en liten kopp full av förgasarrengöring bredvid varje förgasare och placera lämpligt strålen i koppen bredvid carb det kom ut ur. Låt dessa strålar blöt i minst en timme för att avlägsna eventuella uppbyggd. Efter denna tid, hålla varje stråle upp till en ljus så att du kan se igenom det och det är inte hindras. Om det är, använda en metall gitarrsträng eller motsvarande för att rengöra insidan av dessa hål.

7 Spraya förgasarrengöring på carb organen och torka dem med en tvättlapp. Använd renare och en tandborste för tuffa områden. Du kan också använda tryckluft under detta rengöringssteg om du vill. Sätt tillbaka jets i carb kroppen som det kom ut en gång de båda rengöras.

8 Installera nya packningar float skål som du sätter förgasaren tillbaka till Yamaha. Glöm inte att sätta gummidelar tillbaka på att du tog bort innan du började rengöring.