Vatten är i min BlackBerry & skärmen flimrar

January 5

Det finns väldigt få saker som kan förstöra din BlackBerry smartphone som vatten kan. Även bara några sekunder av kontakt kan permanent skada enheten, även om effekter kan också vara minimal och slumpmässig. Om din BlackBerry kommer i kontakt med vatten, kan ta de rätta stegen vara skillnaden mellan likvidation med en fungerande BlackBerry eller en tegelsten.

Blackberrys och Vatten

När du får vatten på din BlackBerry, har vattnet möjlighet att gå igenom de små sprickor i BlackBerry bostäder eller genom öppningen för hamnarna eller batteriet och komma i kontakt med styrkortet. Efter det är det, föroreningarna i vattnet tillåter elektricitet att flyta på ett sätt som det inte borde, orsakar en kortslutning. Dessutom, efter en viss tid har gått, kan vattnet korrodera metallen, hindrar flödet av el och orsaka kretsar för att misslyckas.

omedelbara åtgärder

Så fort du märker att vatten har kommit i kontakt med enheten, måste du ta bort batteriet. Om skärmen redan flimrar kan det vara för sent att förhindra en del skador, men om det finns vatten fortfarande inuti din BlackBerry kan alltid orsaka ytterligare skador som tiden går. När batteriet är slut, blås tryckluft i sprickorna i BlackBerry huset för att försöka tvinga ut vattnet. Om du har rätt verktyg och kunskap, kan demontering av BlackBerry i detta skede vara mycket fördelaktigt, eftersom du kan vara säker på att det inte finns några kvarvarande vatten i fodralet. Slutligen, placera BlackBerry och ett torkmedel, som kiselgel paket eller torrt ris, i en sluten behållare och låt den sitta där i 24 timmar.

reparationsalternativ

Att reparera skärmen flimrar orsakas av vattenskador, måste du öppna enheten och antingen rengöra synliga skador eller ersätta LCD-skärmen. Observera att medan garantin är redan ogiltig på grund av vattenskador, du fortfarande möta några risker när du öppnar BlackBerry. Ofta har vatten kvar enheten i en bräcklig stat och arbetar med de interna komponenterna har möjligheten att införa nya frågor även om du korrigera skärmen flimrar.

För att få BlackBerry öppnar du behöver en T4 och en T6 skruvmejsel tillsammans med någon form av brytverktyg. Den exakta processen för att få BlackBerry isär varierar beroende på modell, men i allmänhet innebär att man tar bort frontpanelen, ta bort knappsatsen och sedan ta bort kretskortet. När du har styrelsen ut ur anordningen, använd en hård borste och isopropylalkohol för att rengöra någon korrosion - som ser ut som en grön eller brun tillväxt på metallen - som du hittar på bordet. Titta särskilt nära kabelkontakten där LCD kabel ansluter till styrelsen. Om du har en extra BlackBerry LCD, kan du också ersätta LCD-skärmen genom att dra upp kontakten och sedan bända LCD bort av enheten.

anordning Replacement

Om dina reparationsmetoder inte löser problemet, eller om du inte känner dig bekväm öppna enheten, är det enda annan utväg att få en ersättnings BlackBerry. Eftersom den ursprungliga enheten har vattenskador, kan du inte gå igenom din trådlösa bärare för en garantiersättning, eftersom enheten har inga garantier. Om du har försäkring på BlackBerry, kan du kontakta din trådlösa bärare och sedan ditt försäkringsbolag betala självrisken, och få en ersättning BlackBerry. Utan försäkring, är det enda alternativet att köpa en annan enhet.