Hur man målar Vans

November 28

Hur man målar Vans


Skåpbilar inte kräver någon mer speciell behandling under målningsprocessen än vanliga bilar och lastbilar gör. Den enda skillnaden mellan att måla dem är att skåpbilar kräver i allmänhet mer färg än andra fordon på grund av mängden av yta som ska täckas. Det bästa stället att måla en van är i en lackboxen, där miljön är tätad, men du kan åstadkomma en ypperlig lack i det fria med bara lite försiktighet.

Instruktioner

1 Ta bort trim från van, liksom sidospeglar, främre och bakre stötfångare, och bagagehyllan från taket, om sådan finns. Ta bort front grillen och strålkastarna och de bakre bakljus. Vid full storlek skåpbilar, ta bort den bakre stege och reservdäck. Ta bort dörrhandtagen, stänkskärm nödraketer och fotsteg.

2 Tvätta van noggrant med tvål och vatten, låt den torka ordentligt. Blöt en ren trasa med vax och fett remover och rengöra alla ytor van. Som ni torka våt trasa över ytan av van bort vaxet och fett remover med en ren, torr trasa.

3 Mask av van windows samt hjul och däck med hjälp av maskeringstejp och maskeringspapper. Helt täcka med maskeringstejp eller papper någon yta som är att inte vara målade.

4 Putsa av färgen med den röda antecknings. Syftet med detta är att åstadkomma en grov yta för ny färg att vidhäfta till. Använd antecknings att avlägsna alla spår av glans från van s färg.

5 Torka av van helt med vax och fett bort igen. Detta tar bort damm som bildas med hjälp av antecknings.

6 Fyll HVLP sprutpistolen med ditt val av färg färg och fäst luftslangen till kopplingen på basen av sprutpistolen. Aktivera luftkompressorn och justera sprutpistolen. När beredd, måla taket på van först eftersom detta kommer att vara den svåraste delen att nå. Använd långa, raka linjer, tillämpa färg jämnt och överlappar varandra förbi 1/2 med varje ny passage tills du har täckt hela taket.

7 Måla huven på bilen på samma sätt, sedan måla förarsidan fender. Från denna punkt, måla runt van i en moturs riktning tills du har helt täckt van i färg. Låt färgen torka till den angivna tiden före applicering av klarlack.

8 Rengör den HVLP pistolen helt, fyll sedan färgkoppen med klarlack. Spraya klarlack på van med samma teknik som du använde för färg, och var noga med att undvika dropp eller springer. Låt klarlack torka helt innan du fortsätter.

9 Sand van nya kappa lätt med våt / torr sandpapper. Du kommer att behöva skapa en slät yta, så sand klarlack tills du har tagit bort alla nya glans, försiktigt så att inte sand genom klarlack och in färgen nedan. Använd sedan orbital buffert med polermedel för att ta bort och polera repor kvar av slipprocessen.

10 Avlägsna maskerings papper och tejp, sedan tillbaka de delar som avlägsnades från van före målning. Ta bort papper och tejp i detta skede kan du undvika att behöva rengöra polermedel bort av van windows.