Hur man byter en Hyundai syresensorns

February 26

Hur man byter en Hyundai syresensorns


Syresensorn - också känd som en O2-sensor - på Hyundai samlar in data om mängden bränsle och syre i avgaserna, sedan skickar informationen till datorn. I sin tur, analyserar datorn dessa data och utgångar instruktioner för tändning och bränslesystem för att fungera korrekt. Om en sensor går ut, då motorn inte köras tills den är fast, vilket kan leda till dålig bränsleekonomi, dålig tomgång och andra relaterade frågor.

Instruktioner

1 Lyft bilen med domkraften och ställ den på pallbockar. Dubbelkolla att fordonet är säkert innan kryper under den.

2 Leta efter syresensorer på avgaserna. Dessa kommer att vara 3 till 4 tum långa rör som sticker ut vinkelrätt mot avgas och har ledningar som kommer ut på baksidan. Beroende på det år din Hyundai, kan du bara har en eller flera sensorer. Koppla ur ledningsnätet från sensorn med händerna.

3 Installera syresensorns uttaget på 3/8-tums Ratchet och ställa den på syresensorn så att ledningarna på sensorn går ut ur öppningen på sidan av uttaget. Ta bort den gamla sensorn och placera den åt sidan.

4 Applicera anti Gripa förening med hjälp av applikatorn i flaskan till gängorna på ersättningssyresensorn, se till att inte få det på själva sensorn. Då trä det i proppen på avgas med händerna och dra den på plats med hjälp av Ratchet och uttag. Anslut ledningarna för den nya sensorn i den befintliga sele.

5 Upprepa processen för ytterligare syresensorer som du vill byta ut.

Tips

  • Låt motorn svalna helt innan du tar bort sensorn. Annars riskerar du kladd trådarna när du tar bort sensorn.