Så här ändrar Webmail utan att förlora din e-post

November 21

Så här ändrar Webmail utan att förlora din e-post


Om du har beslutat att göra övergången från en webmail tjänst till en annan, det finns ingen anledning att lämna alla dina viktiga meddelanden bakom. De flesta webmail-tjänsteleverantörer är bara alltför glada att hjälpa dig att packa upp dina meddelanden och kontaktinformation så att de kan titta du flyttar in så snabbt som möjligt.

Importera gamla meddelanden och kontakter

När du är redo att flytta till den nya webbmailtjänst, vidarebefordra dina gamla meddelanden är vanligtvis okomplicerad. Gmail, Outlook.com, Hotmail och de flesta andra tjänster erbjuder ett importalternativ på deras inställningssidan. (En sista hold-out på detta är Yahoo Mail.) Innan du importerar meddelanden och kontakter, gå tillbaka till din gamla tjänst och se till att alla e-postmeddelanden som du vill ta med dig har flyttats till inkorgen. Alla meddelanden i papperskorgen, mapp skräppost eller någon annan mapp kommer vanligtvis inte migreras. Gå sedan till den nya tjänsten och importera dina kontakter och meddelanden genom att klicka på länken "Import".

Att hitta Import Link

Placeringen av import länken varierar från en tjänst till en annan. Om du flyttar till Gmail, klickar du bara på "Gear" ikonen för att gå till sidan Inställningar och klicka sedan på "Konton och import" -fliken. Om du flyttar till Outlook.com, kan du klicka på "Gear" -ikonen, välj "Fler postinställningar" och klicka sedan på "Skicka / ta emot e-post från andra konton." Om du Hotmail bunden, klicka på "Alternativ" från din Hotmail-inkorg sida och välj sedan "Fler alternativ." Där kan du se ett alternativ för att skicka och ta emot e-post från andra konton.

Vidarebefordra nya meddelanden

De flesta e-postleverantörer har en tilläggsimport alternativ som gör att du kan dra några nya meddelanden som kommer i din gamla inkorg till din nya. Innan du kan använda den här tjänsten, först måste du se till att din gamla e-posttjänsten är aktiverad för Post Office Protocol 3 (POP3). Vissa webbmailtjänster som Hotmail har POP3 redan aktiverat. Om du flyttar från Gmail, bör du gå till inställningsmenyn för att se om POP3 är aktiverat eller inte. Du kan också använda en tredje part tjänst som Trueswitch att vidarebefordra din e-post automatiskt. Oavsett vilken metod du använder, inte anta att din e-post kommer att skickas omedelbart. Det kan ibland ta upp till 30 minuter för ett e-postmeddelande att få från din gamla inkorg till din nya.

Att flytta till Yahoo Mail

Om du flyttar till Yahoo Mail, att få dina gamla meddelanden komma med dig kan vara lite problematiskt. Yahoo inte har ett alternativ för att importera post från andra webbmailtjänster. Du måste välja mellan att vidarebefordra varje e-post manuellt eller med hjälp av en tredje part tjänst som Trueswitch. Importera kontakter till Yahoo Mail är mycket lättare, eftersom Yahoo har en Kontakt Import Tool. För att hitta det här verktyget, som klicka på "Kontakter" och sedan "Visa alla kontakter" och sedan "Komma igång". Du hittar kontakt Import Tool listade där.

Flytta från Yahoo Mail

Flytta din nuvarande e-post från Yahoo Mail till andra tjänster är i allmänhet så enkelt som från någon annan tjänst. Skriv bara in din Yahoo e-postadress och lösenord med alternativet import. Vidarebefordra meddelanden från Yahoo Mail till en ny tjänst inte är möjligt, om du inte har uppgraderat till premiumversionen av sin tjänst, Yahoo Mail Plus. För alla ovilliga att betala för en tjänst de lämnar ändå, det finns egentligen bara två alternativ. Du kan manuellt gå tillbaka till din Yahoo Mail och vidarebefordra meddelanden manuellt, eller så kan du använda en tjänst som Trueswitch.

med användning av Trueswitch

Trueswitch är en online e-post migration och meddelandebefordran verktyg. För de flesta migreringar finns en avgift för tjänsten, men om du flyttar till Gmail, Hotmail, AOLMail, eller några andra e-tjänster som Verizon eller Comcast, är tjänsten helt gratis. Använda den med Yahoo Mail, som rekommenderar tjänsten är inte gratis. Trueswitch ger dig möjlighet att vidarebefordra nya meddelanden till det nya kontot för de närmaste 90 dagarna, utan att de raderas från den gamla tjänsten. Du kan också personifiera ett meddelande som berättar alla på din kontaktlista, eller vem skickar ett e-post i dessa 90 dagar, att du har bytt adress.