Hur man byter en CV Shaft på en Chevy Trailblazer

April 28

Chevy vägvisare är en medelstor SUV gjorts av Chevy uppdelningen av General Motors. Liksom alla Chevys, använder vägvisare ett CV axel och axeln för överföring av effekt från motorn till drivhjulen. CV-leden är det som gör skaftet att böja så att en bula, grop, eller vänd inte knäppa CV axeln på mitten. Till slut, den skyddande boot på axeln inte slits ut, dock; och när det händer, läcker axel fett ut. Fogen misslyckas och börjar mala. När detta händer, byt CV axeln.

Instruktioner

1 Bestäm vilken CV-leden är dåligt. Bryt muttrarna löst på lämplig hjulet genom att vrida muttrarna motsols 1/4 varv. Inte avsätta hjulet från navet.

2 Engagera vägvisare s nödbromsen.

3 Placera domkraften under Trailblazer främre jack punkt och jack upp på det. Den främre jack punkten ligger nära kylaren och är en förlängning av ramen.

4 Avsluta att ta bort muttrarna och dra hjulet.

5 Lossa spindelmuttern med hjälp av en spindel-mutterhylsa och din mutterdragare.

6 Unbolt de övre och nedre bromsoket bultar och säkra bromsoket till spiralfjädrarna ovanför bromsaggregatet.

7 Placera domkraft under den nedre styrarmen jack upp på armen för att ta bort lasten från de övre fästmuttrar. Ta bort bromsslangen fästet genom unbolting fästbultar. Avlägsna styrspindeln nypa bult vid basen av stöttans. Separera den nedre länkarmen från styrspindeln genom att trycka på knogen med en hammare. Var försiktig med att inte skada knogen eller styrarmen bussningar int han process.

8 Flytta knogen och hjulnavet ur vägen tills du kan dra ut axeln av navaggregatet.

9 Dra ut sprinten ur den nedre styrarmen till styrspindelbulten med en tång och sedan lossa den bult. Använd tie rod slutet avdragare för detta.

10 Wedge platt spets skruvmejsel mellan växellådan / växellådshuset och slutet av CV axeln och bända ut axeln hos transmissionen.

11 Ta bort axeln från växellådan och sätt den nya axeln. Se till att ringklämman på den nya CV axeln är insatt i transmissionen.

12 Anslut axeln till navenheten, anslut den nedre styrarmen och styrspindeln, och sätta hjulnavet och bromsenheten tillbaka tillsammans. Montering är motsatsen till demontering.

13 Sätt hjulen igen och dra åt muttrarna.