Hur man gör en SBC fördelar

May 7

Hur man gör en SBC fördelar


Fördel distribuerar en elektrisk ström till tändkablarna, och det är vanligtvis installerad på den övre sidan av motorn. Den konventionella punkt distributör kräver en yttre spole, en rötor och ett lock med punkter. Den elektroniska tändning utvecklades i mitten av sjuttiotalet. Den elektroniska tänd ansågs överlägsen i jämförelse med punkttypen distributören. Den fördelar tändsystem kräver mindre underhåll än de tidigare tändsystem och förlitar sig på bidrag från en eller flera utlösningsanordningar.

Instruktioner

1 Koppla bort batteriet. Rulla nummer ett cylinder av motorn till övre dödläge. Att kontrollera att cylindern är i övre dödläge, ta bort nummer ett tändstift. Håll bläckpenna insidan av tändstifts porten. Bump tändningen tills numret en cylinder är på den högsta punkten av slaget. Du kommer att känna kolven möta spetsen på bläckpenna.

2 Ta tändningslåset kabeln från gnisttändning terminalen. Koppla ur och ta bort tändspolen. Ta bort tändkablarna och fördelarlocket. Unbolt distributör innehavet-fäste med rätt storlek skiftnyckel. Ta bort fördelaraxeln.

3 Ta bort alla komponenter i vägen för den harmoniska Balancer. Rengör harmoniska balanseytan ordentligt, och sedan installera centre adaptern på harmoniska balansblock. Placera vevaxeln triggerhjul på centre adaptern. Bestäm var vevaxeln triggsensorn monteras på triggerhjul. Markera platsen för triggsensorn.

4 Installera styckehållare och den erforderliga mängden av distanser. Montera vevaxeln triggsensorn på sensorfästet. Kontrollera att rätt clearance av vevaxeln triggsensorn och triggerhjul. Lägga distansorgan om det behövs för att förhindra triggsensorn från att störa den triggerhjul.

5 Säkert montera spiral förpackningar under fordon huven. Coil förpackningar kan monteras på ventilkåpor eller en anpassad Arna kan göras. Mäta längden på tändkablarna. Tryck på tändkablarna på rätt spolen och cylinder.

6 Tråd spolen förpackningar till motorstyrenheten följande tillverkarens instruktioner. Kontrollera att alla kablar är korrekta. Om du använder ett tändsystem utan distributör byte då en distributör blockera platta kommer att bli nödvändigt.

7 Anslut bilens batteri. Kontrollera att alla tändkablarna trycks ihop ordentligt på i rätt ordning. Starta fordonet och kontrollera timing med stroboskop. Justera tids efter behov.

Tips

  • Köp en ny fördelar tändsystem från ett välkänt företag. Följ alla instruktioner. Ring teknisk support om du har några frågor om produkten eller installationen.
  • Felaktig installation av DIS kan orsaka permanenta skador på motorstyrenheten. Tappa inte bläckpenna i cylindern.