Hur tar jag bort en Starter Från 1996 Kia Sportage?

May 2

Hur tar jag bort en Starter Från 1996 Kia Sportage?


Byta start på en 1996 Kia Sportage är en övning i att arbeta i trånga utrymmen. Startmotorn är placerad på den nedre halvan av motorn på förarens sida av fordonet. Även om Sportage har en måttlig mängd markfrigång, är start instoppad mellan klockan huset och överföringsstöd hängslen. Lyckligtvis är motorn eller borttagning växellåda inte nödvändigt, men om du har stora händer, kan du nå toppen bultarna vara svårt.

Instruktioner

1 Kör Sportage på en uppsättning ramper. Även krypa under bilen är möjligt extra rum ges genom att höja den främre änden med ramper gör det lättare att arbeta. Om Sportage inte startar, jack den främre änden upp och placera den på pallbockar. Alltid komma ihåg att ställa in parkeringsbromsen för ökad säkerhet.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel.

3 Leta reda på startmotorn. Det är ungefär sex inches i längd och cylindrisk form. Det är undangömt bakom hjulkåpan och mellan transmissionstvärbalken och transmissionen. Den har en stor, svart tråd kopplad till sidan och en kabelstam på startmotorsolenoiden.

4 Ta bort de tre skruvarna som håller start till motorn. Den övre bulten säkrar det till motorn medan de andra två nedre bultarna fäst den klockhuset. Använd en vridbar för att nå toppen bult. Om du har problem att nå den övre bulten, använd en skiftnyckel istället för ett uttag.

5 Dra start ut. Dra bakåt mot fordonets bakre del för att ta bort startväxel från motorn. Låt starter att släppa så att du kan nå ledningsnätet på startmotorsolenoiden.

6 Koppla bort kablaget från startmotorsolenoiden och sedan ta bort den stora jordledning är ansluten till sidan av start. Skjut start bakåt tills du kan arbeta mellan transmissionen och tvärbalken.

Tips

  • För att installera en ny starter, skjuter nya starter mellan transmissionen och tvärbalken. Anslut den svarta jordledningen och ledningsnätet till startmagnet. Skjut startväxel i motorn och rada upp skruvhålen på start med de på kåpan. Trä alla tre bultar på plats med fingrarna för att se till att de alla går in ordentligt. Dra åt alla tre bultar med en spärr eller skiftnyckel.