Hur man byter High Trafikljus på en 2007 Hyundai Sonata

October 25

Den höga montera stoppljus eller en kombination ljus montering, som Hyundai kallar det, på baksidan av 2007 Sonata använder en # 921 lampa, som är en viktig del av Sonata bakre belysningssystem. Ljuset är utformad för att vara mycket synlig för förare bakom dig när Sonata bromsar tillämpas och hjälper till att undvika påkörningar bakifrån. Avlägsnande av Sonata bakljus montering krävs för att ersätta trafikljus.

Instruktioner

1 Öppna bakluckan på Sonata och låg på rygg i stammen tittar upp på botten av förpackningen facket eller bakre däck, direkt nedanför där ljusenheten sitter. Lokalisera de två guldfärgade Phillips skruvar som behåller ljusenheten.

2 Ta bort de två skruvarna med hjälp av en lång Phillips skruvmejsel sedan flytta till insidan av bilen för att komma åt lätt montering på ovansidan av den bakre däck, som är inne i kupén. Lyfta den bakre delen av aggregatet något och samtidigt dra den framåt för att frigöra den från förpackningstråget. Vänd enheten över och leta reda på lampfattningen på undersidan.

3 Vrid lampfattningen moturs för att låsa upp den och dra ur bakljus huset. Ta tag i lampan och dra den rakt ut från vägguttaget och kassera den. Skjut en ny # 921 glödlampa i sockeln; se till att den sitter helt.

4 Skjut lampan och sockeln i bakljus enheten vrid sedan sockeln medsols ett kvarts varv, låsa den på plats. Vänd bakljus enheten över, skjut flikarna på undersidan av enheten i hålen i paketet facket och skjut enheten framåt tills den sitter plant på brickan.

5 Flytta till stammen och installera de två stjärnskruvarna med lång skruvmejsel. Dra åt skruvarna tills de ligger tätt. Do inte åt dessa skruvar eller du kommer att spricka bakljus enheten.

6 Stäng stammen och testa ljus; har någon trampa på bromspedalen eller titta på ljuset när du trycker på pedalen. Om lampan fungerar korrekt, är reparationen lyckas.