Skäl att ha en CB-radio i bilen

November 11

Skäl att ha en CB-radio i bilen


För många människor, tanken på radio för tankarna till bilder av den klassiska 1977 filmen "Smokey och Bandit" eller någon av en mängd andra filmer och program som plockas upp på CB vurm av 1970-talet. Medan mobiltelefonen har i stort sett ersatt CB som kommunikationsstapelvara, det finns fortfarande några tvingande skäl att hålla en radio i bilen.

Mobiltelefoner fungerar inte alltid

I många fall, när du drabbas av en punktering, fördelning, en olycka eller någon annan fordons kris, är hjälp bara ett telefonsamtal bort. Som pålitlig och utbrett som cell service är dock kommer det att finnas tillfällen när signalen är för gränsfall att kalla på hjälp - eller helt obefintlig. När camping på landsbygden eller kör genom karga sträckor av motorvägen, kan din mobiltelefon vara värdelösa men hjälp kan vara lika nära som kanal 9 på CB. Kanal 9 är reserverad av Federal Communications Commission för nödtrafik och resande assistans och övervakas av alla från åkarna till polisen.

trafik~~POS=TRUNC

Långt innan det fanns GPS-enheter med trafikmeddelanden och webbplatser som Sigalert.com att varna oss för hotande trafikstockningar och olyckor, de människor som körde för en levande skulle kommunicera dessa problem till varandra via CB. Lyckligtvis nog, fortfarande händer det idag. Truckers tenderar att samlas på kanal 19 för att dela allt från trafiksäkerhetskopior till väg- och väderförhållanden. Övervakning kanal 19 är ett bra sätt att hålla sig à jour med vad som händer runt omkring dig, och om du inte kan se ljuset i slutet av trafikstockning, bara greppa mikrofonen och frågar "Hur mycket längre?"

Hålla kontakten

Om du någonsin försökt att samordna en karavan av bilar leds längs motorvägen, du vet att det kan vara svårt. Handsignaler, som har en av dina passagerare försöker text eller ring andra föraren i tid för att kommunicera en snabb kursändring, och som aldrig verkar fungera bra. Å andra sidan, plocka en tyst CB kanal låter alla bilar i gruppchatt och tillbaka på sin egen partilinjen, vilket bränsle och resten stop planering mycket lättare.

bekämpa ledan

En av de bästa sakerna med radio är att du aldrig vet vem som kommer att plocka upp mikrofonen i den andra änden att svara er. Om du är ensam i bilen, är stereo inte hålla dig sysselsatt nog, och du behöver bara lite mänsklig interaktion, plocka upp mikrofonen och se vem som är där ute - du kanske bara göra några nya vänner.