Hur man installerar Stainless Steel Brake Lines

March 6

Flätade stål bromsledningar är en populär prestanda uppgradering på bilar och lastbilar. Normala gummibromsledningar expandera något när bromsarna används, vilket kan leda till porösa, mindre än fast bromspedalkänsla. Rostfritt stål flätad bromsslangar eliminera detta problem med sin metallkonstruktion, som förhindrar att bromsledningen från att expandera när bromsvätskan plötsligt pumpas genom det. Resultatet är en fastare bromspedalen och mer omedelbara reaktioner när bromsarna används.

Instruktioner

1 Använd en rörtång eller en hylsa och spärrskaft för att lossa lug bultar som fäster hjulen på bilen. Lyft fordonet med en våning jack och sedan sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Har tagit bort hjulen och ställa dem ur vägen.

2 Rengör bromsar med bromsrengöringsmedel och en ren trasa. Spraya renare på bromsok och rotor, med särskild hänsyn till den där bromsledningarna är bultade på. Torka allt med trasan så ingen olja och smuts är närvarande.

3 Spraya genomträngande smörjmedel på de gamla bromsledningar där de bulten fordonet. Låt vätskan suga i. Detta kanske inte är nödvändigt om fordonet är nyare, men på äldre fordon bromsledningen hårdvara kan frysas på.

4 Använd en rad skiftnyckel för att lossa beslagen som Skruva fast gummibromsledningen vid vardera änden till bilen. En linje skiftnyckel är en speciell öppen nyckel som går ytterligare runt muttern och bidrar till att förhindra den från stripp. Det bör vara relativt enkelt att hitta där båda ändarna av den mjuka bromsledningen installera, men det kan bidra till att få en verkstadshandbok för din bil. Den ena änden kommer att fästa till den hårda linje som går till huvudcylindern och den andra änden kommer att gå in i tjocklek eller i en kort hård linje som går till bromsoket. När du har lossat muttern som håller linjen på plats, bör du kunna lossa beslaget ligger på slutet av den hårda linje som installerar på bromsledningen. Beslaget vrids med en skiftnyckel för att gänga den från bromsledningen.

5 Dränera eventuell överflödig bromsvätska som spiller ut ur bromsledningen i en lämplig behållare. Spraya bromsrengöringsmedel på beslagen där bromsledningarna installera och torka allt ner ordentligt med en ren trasa innan du installerar nya flätade stålbromsledningar. Installera de flätade linjer på samma sätt som gummi linjer. Dra åt kopplingar som håller mjuka bromsslangar till de hårda linjer. Se till att det inte finns några veck eller krökar i de nya bromsledningarna och att linjerna inte stör någon fjädringskomponenter eller kaross. Dra åt bromsslangar med en momentnyckel enligt anvisningarna som följde med linjerna.

6 Blöda bromsarna så att det inte finns någon luft i bromsledningar enligt tillverkarens förfarande, som kommer att variera beroende på märke och modell av bil. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen tillbaka till marken. Provkör fordonet försiktigt för att säkerställa att det inte finns några problem med bromssystemet.