Hur man ladda ett 12V batteri

September 18

Hur man ladda ett 12V batteri


Tolv-volts batterier används i bilar. Om bilen inte startar, kan det innebära att batteriet är dött eller är i behov av en avgift. Du kan testa och ladda batteriet med relativ lätthet i ungefär åtta timmar. Den tid som behövs för att ladda batteriet beror på hur lågt dess laddning har sjunkit.

Instruktioner

1 Leta upp 12-volts batteri i din huva. Det är oftast placerad i den främre på antingen vänster eller höger sida, beroende på märke och modell av bilen. Om du inte kan lokalisera batteriet, rådfråga din bruksanvisning.

2 Slå på voltmeter och se till att den är inställd för att mäta spänning. Placera den negativa änden av mätaren till den negativa posten som din 12-volts batteri och placera den positiva änden av mätaren till den positiva posten som batteriet. Batterier som inte kommer att registrera alls på din voltmeter bör betraktas döda och behöver bytas ut. Om spänningen är bara låg, fortsätt med laddning.

3 Ta bort batterikablarna från 12-voltsbatteri med hjälp av socket uppsättning om de verkar vara i vägen. De flesta batteriladdare kommer att ladda ett batteri, även om dess kablar fortfarande är anslutna. Men om kablarna på laddaren inte nå mycket långt, kan du fortfarande måste ta bort 12-voltsbatteri.

4 Placera den negativa klämman på batteriladdaren till den negativa posten som din 12-volts batteri och placera den positiva klämman på den positiva inlägg. Slå på batteriladdaren.

5 Låt batteriet laddas i åtta timmar. Byt ut batterikablarna om de har tagits bort.

6 Testa din 12-volts batteri med hjälp av voltmeter.