Vad orsakar Slam i radiatorer?

April 13

Vad orsakar Slam i radiatorer?


Slam. Det är så tjock, brunfärgad substans du ser när du öppnar locket på bilens kylare. Du tenderar att märka det mer efter att motorn är överhettad. Tyvärr motorn förmodligen överhettad på grund av slamuppbyggnad. Eftersom en av de främsta orsakerna till vägkanten uppdelning kylsystem misslyckande, ägna särskild uppmärksamhet åt tillståndet i din radiator.

Korrosion

Korrosion är den vanligaste orsaken till slamuppbyggnad i en radiator. Radiatorer är gjorda av metall. Med tiden, försämrar frostskyddsmedel. Eftersom det förlorar sina skyddande egenskaper, PH nivåer förändras och korrosions sätter in. När detta börjar, rost, slam och avlagringar genom hela kylsystemet, inklusive motorn. Slammet kan blockera flödet av kylmedel, vilket gör att motorn överhettas och läcka. Om den lämnas obehandlad, överhettning och läckage kan leda till mycket kostsamma reparationer.

Insugningsrör Packning

När inloppsrörets packning läckor, kan oljan rinna in i kylsystemet orsakar slam i kylmediet. I detta fall är kylsystemet inte att skylla, men om det inte spolas ordentligt när insugningsröret packningen repareras, kan den oljiga slam kälken orsaka kostsamma skador på kylsystemet.

Dex-Cool

Vissa General Motors fordon kräver ett kylmedel som kallas Dex-Cool. Detta kylmedel är tänkt att pågå under längre tid än vanlig frostskyddsvätska, endast behöver bytas vart femte år i stället för två. Tyvärr är denna nya teknik tros vara orsaken till huvudvärk för vissa ägare av dessa bilar. Enligt klagomål som konsumentfrågor, Dex-Cool reagerar med plasttätningsytorna, vilket gör att insugningsröret läcka. Återstoden kvar av fördelningen är mycket klibbig och tjock som lera. Endast en kemisk flush kommer att avlägsna slammet.