Vad är en mobiltelefon data?

April 17

Vad är en mobiltelefon data?


En mobiltelefon dataabonnemang är tjänster som erbjuds av leverantörer av trådlösa tjänster så telefoner kan ansluta till Internet för saker som att surfa på webben och få tillgång till e-post. Många smartphones har tillgång till höghastighetsnät som erbjuds av företag som Verizon Wireless, T-Mobile och AT & amp; T. Dataplanen bestäms av tjänsteleverantören och tillåter användaren att surfa på webben utan Wi-Fi. De flesta data planer kostar runt $ 30 i månaden, utöver kostnaden för att ringa och få tillgång till textmeddelanden.

Hur Data Plans arbete

Med en dataplan för din mobiltelefon, kan du ansluta till Internet via samma mobilnätet används för att ringa. Detta innebär att så länge du har en cell signal, kan du ansluta till Internet, även när du inte är i närheten av en Wi-Fi-router eller hotspot. Med en bra signal på en 4G-nät, kan data för webbsidor, e-post och videokonferenser sändas vid ungefär samma hastighet som Wi-Fi.

Fördelar med uppgifter planer

Data planer tillåta användare att använda mobiltelefon appar för breda variation ändamål. Du kan skicka och ta emot e-post med telefonen, videochatt, ladda upp bilder och videoklipp till dina sociala medier profiler, ladda ner spel och även spela onlinespel med dina vänner. Om du är ute och reser, kan du läsa kartor till de flesta smartphones och även använda telefonen som en GPS-enhet, som talar om exakt var du är på och vart du ska.

Välja en dataplan

När du köper en smartphone med ett tjänsteavtal från leverantörer som AT & amp; T, Verizon, Sprint och T-Mobile, kan den levereras med en grundläggande data ingår i priset. Vissa tjänsteleverantörer erbjuder obegränsad data planer, som rekommenderas för tunga användare. Men för måttliga eller lätta användare av mobilt Internet, kan en billigare datatrafik med begränsad användning vara bättre. Du kan också köpa förbetalda planer för pay-as-you-go smartphones.

Med hjälp av en telefon som en hotspot

Beroende på vilken smartphone du har och information om din mobiltelefon kontrakt, kan du kanske kan dela telefonens dataanslutning med andra enheter när du inte har ett annat sätt att få tillgång till Internet. Detta vänder sig i huvudsak din mobiltelefon till en Wi-Fi-hotspot så att du kan ansluta en dator eller surfplatta till den för att få tillgång till Internet. I vissa fall kan det finnas en extra avgift för denna funktion.

Typiska data plan prissättning

Det genomsnittliga priset för en mobiltelefon dataabonnemang är $ 30 i USA. Vissa företag, såsom Verizon Wireless, kräver någon form av data plan med köpet av en smartphone. En dataabonnemang pris kan variera från $ 5 per månad för en grundläggande-tillgång plan tillåter begränsad bläddring av vissa webbplatser till uppåt på $ 75 till $ 100 per månad för obegränsad data planer som tillåter full tillgång till allt Internet har att erbjuda. Den särskilda smartphone du köper kan spela en roll i data planer finns.

Varning

Se upp för översatsning avgifter i samband med att använda för mycket bandbredd under en månatlig faktureringsperiod. Du kan betala $ 30 per månad för en dataanslutning, men om du överskrider gränsen bandbredd i en månad, kunde översatsning avgifter lätt dubbla priset för månaden.