Vad är en CVT-växellåda i en 2006 Ford 500?

November 5

Vad är en CVT-växellåda i en 2006 Ford 500?


Ford 500 såldes 2005-2007 och kom med alternativ för två olika sändningar. Den ena var en sex-växlad automatlåda installeras i SEL och Limited framdrivna modeller, men den andra var en kontinuerligt variabel transmission, eller CVT, som används i SE front-drive modell och i alla allhjulsdrift Ford 500s , såväl som i alla de Ford Freestyle crossovers. Detta var ett ovanligt val för vidarebefordran av Fords stora flaggskepps sedaner för ett antal skäl.

CVT Definieras

En CVT använder ett system av remskivor och remmar eller kedjor i stället för kugghjulen att leda kraft från motorn till hjulen. Systemet har utformats för att möjliggöra linjära förändringar i input-till-output-ratio för kraftöverföring, i motsats till en konventionell automatisk, som erbjuder endast ett visst antal ratio "steg" från växel till växel. CVT kan hoppa från ett lågt förhållande direkt till ett högt förhållande, eller kan långsamt ändra förhållandet efter behov, baserat på förarens inmatning.

Fördelarna med en CVT

På grund av den linjära karaktären av CVT verksamhet, är det en ovanligt jämn och flexibel överföring. Det finns ingen känsla av att flytta eller motor topp och släppa, som du förväntar dig med en konventionell transmission. CVT fungerar även med motorns styrsystem, inklusive den elektroniska gasspjället, att hitta den bästa kompromissen i vridmoment, bränsleeffektivitet och utsläpp. CVT aldrig "jagar" mellan växlarna för att hitta det bästa förhållandet; det bara anpassar sig till det.

Nackdelar med CVT

Förare som används till konventionella automatik illa omtyckt ofta CVT. Till exempel, eftersom det inte finns några växlingspunkter, motorvarvtalet till ett visst varvtal och sedan stannar där medan transmissionen varierar remskivans förhållande så att accelerationen. Känslan liknar en konventionell automat misslyckas att flytta ordentligt. Ford 500 s Duratec motor kan vara bullrig vid acceleration, eftersom det underhålls varvtal snarare än stigande och fallande genom varvtals.

Driving visningar

Körning CVT-utrustade Ford 500 kvalificerar sig för en definition ett ord: slät. Från stillastående, Ford 500 kommer igång med en elastisk känsla eftersom det inte finns någon one-two skift. Full gas starter har ett ögonblick av tvekan som motorn varvtal till 4500 rpm innan bilen börjar rulla, håller dessa varvtal tills önskad hastighet uppnåtts. Medan kryssningar, möjliggör överföring motorn sjunka till låga varvtal när den kan, ökad bränsleeffektivitet, men det ofta justerar minimalt för att redogöra för kullar eller andra variationer som kan kräva lite mer kraft.