Inte tillgänglig Vs. Begränsade Cell Telefonsamtal

February 19

Inte tillgänglig Vs. Begränsade Cell Telefonsamtal


Om du har fått samtal på din mobiltelefon som identifieras av enhetens nummerpresentatör som "tillgänglig" eller "Restricted" flera frågor kan vara på lek. Dessa nummerpresentation beteckningar är produkter av inställningarna på uppringarens slut eller nätverksbegränsningar och har ingenting att göra med telefonens inställningar.

Grunderna

Cell telefonsamtal betecknade som "tillgänglig" på en telefonens nummerpresentatör placeras från ett område eller en region från vilken leverantör av trådlösa tjänster eller telefonbolaget inte kan hämta ett telefonnummer. Dessa typer av samtal kan placeras från andra delar av världen, med hjälp av telefonkort eller från nummer som har att ringa med hjälp av en växeltelefonist, såsom en högskola eller sjukhus. En "begränsad" telefonsamtal kommer från en samtals som särskilt har blockerat telefonen från att identifiera hans nummer.

inställningar

En ringer som blockerar hans nummer visas på din mobiltelefon nummerpresentatör aktiverar den här funktionen genom att trycka på "* 67" på knappsatsen innan du slår numret. Denna funktion genererar typiskt en "begränsad" identifiering på mottagarens slut, men det kan också identifieras som "Okänd" eller "okänd person." Telefonsamtal som dyker upp som "tillgänglig" är resultatet av din telefon transportör oförmåga att identifiera en uppringarens nummer.

situationer

Även om alla som ringer kan blockera telefonen från att identifiera hans telefonnummer, vilket ger en "begränsad" beteckning, de flesta människor som använder den här funktionen gör det på grund av en organisations känslig natur. Till exempel, regeringstjänstemän ofta använda funktionen för att skydda deras organisation integritet och för att förhindra slumpmässiga samtal från att få tillgång till högt uppsatta tjänstemän. Samtal som har en "tillgänglig" identifiering kan vara från out-of-land marknadsföring företag eller placeras av utländska mobiltelefonanvändare som ringer dig från utanför deras normala täckningsområden.

överväganden

Vissa trådlösa tjänster ger dig möjlighet att underkänna "begränsad" och "tillgänglig" nummerpresentation beteckningar om din situation innebär en fråga om personlig säkerhet, såsom trakasserande eller hotfulla samtal. Men eftersom "tillgänglig" identifiering är typiskt ur leverantörens kontroll, är begränsad upphävandet av den här funktionen. Den "Begränsat" underkännande är begränsad till endast icke-statliga uppringare. Om du har dessa restriktioner upphävs och samtalen kommer från en organisation som en högskola eller sjukhus, endast organisationens huvud telefonnumret visas, inte en förlängning från vilket samtalet placerades.