Jeep Axel Tag Information

February 10

Jeep Axel Tag Information


Jeep fordon som tillverkas av en rad biltillverkare - Willys, Kaiser, American Motors Corp. och Chrysler - använde en rad olika axlar för många Jeep-modeller. Men Dana serien axlar, särskilt Dana 35 och Dana 44, visat sig särskilt populär på grund av deras tillförlitlighet och robust konstruktion. Chrysler producerade sin egen serie av axlar som hjälpte makt vissa Jeep-modeller.

Bakgrund

Jeep Axel Tag Information

Lätta, personbils orienterade jeepar använder Chrysler axlar.

Jeepar tillverkas av Chrysler har den robusta Cherokee, Comanche pickup, Wrangler, Jeep MA och MB-modeller, Jeep J8 och Earthroamer. Närmare personbils status är befälhavare, Kompass, lyx-orienterad Grand Cherokee, frihet, patriot, Nitro och familjen stil Wagoneer. Den typ av axlar som används av varje modell beror på det avsedda ändamålet. I allmänhet är axel taggar som identifierar bakaxelutväxling hittade bultas fast i axelkåpan. Vissa taggar är fastade antingen föraren eller passagerarsidan axelröret. Andra axlar, beroende på årsmodell och modell, har uppgifter stämplat på axeln eller vid kanten av axelkåpan.

Chrysler Beam Style Axlar

2004 och senare Jeep Liberty och Nitro presenterade en Chrysler Corporate Beam Style axel. Taggen, som är vit plast med en streckkod, är fäst vid undersidan av axeln mot förarsidan halvvägs mellan mittkåpan och hjulet. Taggen på en 2008 Jeep Liberty, till exempel, kommer att läsa "3,73" för en 3,73-till-en bakaxelutväxling. Pre-2004 modeller på Corporate axlarna hade en metallbricka med samma bakaxelutväxling identifiering på en metallbricka som fästs på axeln locket. Taggen, till exempel, kan läsas som "35" för en 3,55-till-en bakaxelutväxling.

Chrysler Oberoende Style Axle

Jeep Compass och Patriot presenterade individuell bakhjulsupphängning med en Chrysler Corporate Oberoende Style axel. Chrysler fäst taggen till toppen av bakre mittaxelhuset. Det kom också med en streckkod med bakaxelutväxling noteras längst ner, till exempel "3,64" för en 3,64-till-en bakaxelutväxling.

Dana Axle Taggar

Chrysler reserverade Dana axlar för sin mer robust linje av jeepar, såsom Wrangler Rubicon eller lyx-orienterade Grand Cherokee bland andra större modeller. Vanligtvis äldre modellerna hade en metallbricka fäst axelkåpan. De nyare versioner, såsom 2010 Wrangler Rubicon, har en svart etikett som fästs på axeln röret. Modellerna 2010 har ingen metallbricka för att identifiera bakaxelutväxling. Vissa modeller, såsom 1999 Jeep Grand Cherokee, måste data, inklusive bakaxelutväxling, stämplat i axelröret.

Andra Dana och AMC-ID

Dana 30 framaxlar, Dana 44 främre och bakre och Dana 35 bakaxlar är lätt identifieras genom sina 10-bultaxeln täcka mönster. Dana erbjuder mönster för att matcha för identifiering. Taggar på dessa axlar innefattar en ansamling datumkod på passagerarsidan axelröret nära axelkåpan. Precis till höger om build datumkoden är "Bill of Material" som ger ursprungliga fabriken information om ursprunget till axeln. Vid botten av axelkåpan vid ca 05:00 är en smörjning tagg. På axelkåpan vid ca 08:00 är metall utväxlingen tag. Stämplade koder på AMC Modell 20 Axel är på passagerarsidan axelröret intill axelkåpan.