Hur man ansluter en videobandspelare till en Mac

November 30

Hur man ansluter en videobandspelare till en Mac


Ansluta din Mac till din videobandspelare är en ganska smärtfri procedur, så länge du har de rätta kontakterna och kablar. Allt du behöver göra är att hitta DVI-porten på datorn ansluter Apple DVI-till-video-adaptern till porten och sedan ansluta en S-videokabel till din videobandspelare.

Instruktioner

1 Du behöver en Apple DVI-till-video-adapter för din Mac. Vissa MacBook och äldre iBook och PowerBook levererades med adaptern, så att du kan ha en tillgänglig. DVI-till-video-adaptern är en liten enhet som i huvudsak gör det möjligt att mata en signal till videobandspelare eller någon enhet med en S-videoport.

2 Olika Mac-modeller kräver olika grafikkort. Den goda nyheten är att adaptern är relativt billig. iMac-modeller har en mini-DVI-porten och kommer att använda Apples mini-DVI-till-video-adapter. MacBook och 12 "PowerBook G4 använder också denna adapter. De Mac Pros har en standard DVI-port och kräver Apple DVI-till-video-adapter. MacBook Pro, Mac Mini och Power Mac G5-datorer kommer också att använda den senare adapter.

3 Anslut DVI-adaptern till datorn och anslut sedan S-videokabel till S-videoutgången av DVI-adapter. Om du har en videobandspelare med en S-videoingång, helt enkelt ansluta S-videokabeln till videobandspelarens S-Video ingång. De flesta nya videobandspelare är S-videospelare. Din S-video är nu redo att spela in input från din Mac.

4 Om du använder en äldre videobandspelare utan en S-videoingång, måste du köpa en S-Video-till-komponentvideo omvandlare. Du kanske också kunna använda en digital videokamera som en genomgångsanordning, som förbinder S-video till kameran medan den är pausad i inspelningsläge och kör S-Video ut till videobandspelaren.

Tips

  • Kostnaden för en S-Video-till-komponentvideo omvandlare kan vara högre än kostnaden för en ny S-video. Du kommer förmodligen att kunna plocka upp en ny kombinations S-video / DVD-spelare för mycket mindre än kostnaden för en S-Video-till-komponentvideo omvandlare.