Hur man använder en Canon 580EX II

March 17

Hur man använder en Canon 580EX II


Canon 580EX II är ett flash fäste för Canons digitala spegelreflexkameror som gör det möjligt för fotografen att ha större kontroll över belysningen av ämnen. Den levereras med många alternativ för att göra det möjligt för fotografen maximal flexibilitet för att använda blixt, vare sig i en studio eller på fältet, eftersom det har automatiska inställningar för bekvämlighet samt många manuella alternativ för att justera dess effekt på belysning.

Instruktioner

Använda blixten

1 Montera blixten till tillbehörsskon ovanpå kameran och stänga av blixten på med på knappen på baksidan av blixten.

2 Tryck på knappen "Mode" på baksidan av kameran och vrid inställningsratten för att "AutoExtFlash." Detta ställer in blixten att fungera automatiskt genom att detektera om ljuset är tillräckligt. Tryck på den lilla svarta automatisk knapp på framsidan av blixten om du använder en Canon filmkamera utan ett elektroniskt gränssnitt för den här inställningen. Tryck på den röda "Pilot" för att testa blixten.

3 Om du vill använda blixten manuellt genom att trycka på blixtknappen på kamerahuset.

4 Om du vill ändra kamerainställningarna för när blixten automatiskt fungerar genom att trycka på "C.Fn" -knappen på baksidan av kameran och vrid kontrollratten till "External Mätning. Manual" Använd kontrollratten för att ställa in ISO och bländare på blixten till önskad inställning, så att blixten går av vid dessa inställningar.

5 För att justera blixtens zoom, vilket sätter fokus blixten med hänvisning till dess avstånd från kameran genom att trycka på "Zoom" -knappen på baksidan av blixten och justera avståndet med kontrollratten.

Tips

  • Läs instruktions flash bok för tips om hur man överexponera eller överexponera med blixten för att uppnå mycket stiliserade bilder.
  • Blixtens Standardinställningen är manuell, inte automatiskt.
  • Canon varnar för att blixtens 20 graders bildvinkel "vara en" hårdare "mätningsområdet än vad användarna kan vara vana vid att med föregående generationens" tyristor "blixtar. Ha detta i åtanke när man utvärderar blixtexponering i läge extern givare."