Hur hybridbilen Works

March 1

Hur hybridbilen Works

De allmänna egenskaperna hos en hybridbil

Det finns flera typer av hybridbilar som tillverkas i 2009 som använder både en batteridriven elektrisk motor och en bensindriven förbränningsmotor. Dessa fordon (HEV's - elhybridfordon) alla delar den allmänna principen att större bränsleeffektivitet och minskade utsläpp produceras genom att bygga både en liten, kompakt förbränningsmotor och en elmotor som drivs av ett batteri. De tre viktigaste teknikerna en hybrid bör ge är en automatisk motoravstängning vid tomgång eller vid en punkt, regenerativ bromsning som delvis kommer att ladda upp batteriet och Power Assist (elmotorn sparkar in för att accelerera eller klättra en kulle). En hybrid kan normalt köra 500 miles innan det måste tankas.

Den elektriska motorn

Fördelen med en elektrisk motor är att det automatiskt kan stängas av när den inte behövs, t ex när bilen rullar fritt i hög hastighet. Detta gör hybrid bra för stadskörning, där bilar tillbringar mycket tid accelererar bort från lampor eller bromsning att runda hörn i korsningar --- dessa uppgifter utförs av elmotorn. På samma sätt, när bilen rullar fritt men når en brant lutning, elmotorn automatiskt sparka in för att leverera kraft som behövs. Batterierna är nickel-metallhydrid, som inte innehåller giftiga ämnen (t.ex. kadmium som finns i många andra batterier). Vikten av batterierna och den elektriska motorn är en fråga, men kom ihåg att deras närvaro gör det möjligt för en betydligt mindre förbränningsmotor (som kan vara så lite som 10 eller 20 hästkrafter) och att batterierna själva laddas under körning. Vissa hybrider kan täcka ett utökat sortiment och få mer körsträcka, men dessa fordon måste vara ansluten till destinationen för att ladda.

regenerativ bromsning

Hur hybridbilen Works


Kanske den mest effektiva användningen av den elektriska motorn, är dock hur det saktar bilen ner: det bokstavligen kastar sin rörelse och blir en generator i processen, vilket gör att bilen att sakta ner och generera energi som gör det. Konventionella bromssystem använda en sko eller dyna för att trycka mot bromsskivorna eller trummor, vilket gör att friktion som krävs för att bromsa bilen ner. Två nackdelar här är att all energi som används för att accelerera i första hand är förlorat, och att friktionen som produceras av bromsarna producerar även värme --- energi som också går förlorad. Regenerativ bromsning utnyttja energi - elmotorn (istället för att använda vridmoment för att driva bilen framåt) växlar över, att använda momentet för att skapa elektricitet när elmotorn reverseras.

De olika drivlinor

Tillverkarna kämpar för att ge en balans mellan effektivitet drivlina medan god hantering bibehållande på vägen. Du kommer att hitta olika typer av drivlinan i hybrider som illustrerar detta problem: den grundläggande "-serien drivlina" som är mycket bränsleeffektiv i stadskörning, där motorerna ständigt sakta och stannar vid ljus (det övervägs lämplig främst för bussar och stora fordon); den "parallella drivlinan" för mindre bilar, användning av mindre batterier (bränsleeffektiva på motorvägen, men inte så mycket i staden); och en kombination av båda typerna av drivlinan för optimal bränsleförbrukning och effektområde.