Hur rengör jag plastlinsen på framsidan av min bil?

June 7

Plastlinser som täcker auto strålkastarna kom på modet på high-end bilar över 20 år sedan. Trenden spridning, och nu har de flesta strålkastare är bakom en plastlins. Fördelar inkluderar att skydda själva ljuset från väg skräp, och låta fler designalternativ. Den stora nackdelen är att plast är föremål för grumling upp och gulnar.

Orsak

Orsaken till grumling är ultraviolett ljus (UVL), samma höga energiljusvågor som ansvarar för garvning av huden i solen. Effekten av UVL på plast beror i hög grad på vilken typ av plast. Även de mest resistenta plaster är föremål för en viss grad av skador på grund av minut produktionsrelaterade föroreningar. Förutom synlig grumlighet och färgförändring över tiden obehandlad UVL skada kan leda till strukturella förändringar som försvagar plasten.

UVL effekter är typiskt ytliga, och en solskadad linsen kan återställas till nästan nya utseende. Processen innebär polering bort missfärgade topp några millimeter av plast. Du kan också använda en skyddande beläggning som fungerar som solbränna skydd för plast.

Varför Rengör Lens?

Det viktigaste skälet för att rengöra och refinish missfärgade strålkastare täcker är säkerheten. Beroende på hur grumligt omslaget är, kan dess effekt på mörkerseende sträcker sig från knappt märkbara till rent ut sagt farligt. En sekundär faktor är effekten på bilens utseende.

Processen

Återställa en solskadad strålkastare täcka är en process i tre steg. Det är mycket viktigt att du börjar med grundlig rengöring plasten. Detta tar bort vägsmuts och, ännu viktigare, grus som kan skada linsen.

Det andra steget innebär polering plasten så att dystra skiktet, tillsammans med mindre repor och hack, tas bort. Innan du börjar, maskera av området runt linsen för att undvika skada omgivande färg eller krom. Planerar att tillbringa lite tid och ansträngning, särskilt om du gör jobbet utan en strömpoler.

Avsluta jobbet genom att ta bort överskott polska och tillämpa en slutlig finish som blockerar UVL så mycket som möjligt utan alltför påverkar öppenheten. Detta kommer att minska UVL skador och hålla bilens linser ser bra under en lång tid.

Var kan man få material

Populära kit erbjuds av 3M, Diamondite, Meguiars, Permatex, Turtle Wax och andra. De finns på auto leverans butiker och på nätet. Dyrare kit inkluderar stödrondeller för användning med en borrmaskin eller poler, samt specialiserade kemikalier för målet steg. Andra är mer grundläggande.