Hur man byter oljetråget packning i en Mercury Villager

April 7

Även ersätta oljan i en Mercury Villager inte kräver att lyfta motorn, måste du ta bort ett antal motorkomponenter första, vilket gör det ett utmanande jobb. Men för att de steg som ingår förändring väldigt lite från år till år och modell modell. Här är hur man byter olja på Mercury Villager minivan modeller tillverkade efter 2001.

Instruktioner

1 Ta bort pluggen på oljetråget med en skiftnyckel och tappa ur oljan i ett uppsamlingskärl. Koppla bort den negativa batterikabeln. Placera ett stöd domkraften under vevaxelns remskiva.

2 Ta bort stödbultarna på de främre och bakre motorfästen, tillsammans med fasthållningsbyglar på de två bakre köld / värmerören.

3 Koppla de främre och bakre transaxelbultar och stag som håller växellådan till motorn. Haka kontakten på oljenivåsensorn.

4 Lossa skruvarna på oljetråget, som arbetar från utsidan mot centrum. Ta pannan och skrapa bort den gamla tätningen med en färgskrapa. Se till att alla delar är rena, och att den gamla packningen har tagits bort.

5 Sätt en ny packning på plats och försegla den med silikon sealer. Byt ut oljetråget och dra åt skruvarna i tur och ordning, med början med de inre bultar och tränar.

6 Byt ut kontakten på oljenivågivare, de främre och bakre transaxel hängslen, insugsröret avgas, tvärbalken bultar och tvärbalken och de främre och bakre motorfästet genomgående bultar.

7 Skjut ut stödben och sänka bilen. Fyll motorn med ren olja. Kvicksilver rekommenderar att den optimala olja bybo är SAE 5W-30.