Varför är min Samsung Vibrant Slow?

March 31

Samsung Vibrant kan köra långsamt för ett sortiment av skäl, inklusive flera program som körs, tillgängligt RAM, tillgängligt minne och Internet surfvanor. Dessa problem kan lösas genom att installera ett program för att hjälpa till att förbättra beräkningshastigheter, justera dess inställningar eller genom att helt enkelt stänga av telefonen.

ram

Utrustad med 16GB inbyggt huvudminne, Samsung Vibrant har också 512 MB RAM. Filer och program som används ofta lagras i RAM delen av telefonen, vilket gör dem lättare att komma åt utan att behöva återvända till huvudminnet för att göra det. Dessa filer och program stapla upp i enhetens RAM tills enheten stängs av vid vilken tidpunkt filerna tas bort från RAM, men inte huvudminnet. Om du går långa perioder utan att stänga på luren, kan RAM bli fullt, vilket kan leda till telefonen går långsamt. Stänga telefonen ner ibland kan bidra till att hålla enheten igång snabbare.

flera applikationer

Samsung Vibrant kan köra långsamt eftersom du har flera program som körs samtidigt. Om du hoppar från ett program till ett annat, är det möjligt att du lämnar dem öppna utan att inse det. Du kan undvika detta genom att avsluta en ansökan via dess meny istället för att bara hoppa till ett annat program. Vibrant GPS applikation kan också leda till att enheten går långsamt, särskilt om du lämnar sina satellit- och cellulär torn anslutningar på. Om du inte använder GPS-programmet, stänga av den för att hjälpa telefonens övriga funktioner smidigare.

Minne

En annan sak som kan leda till din Samsung Vibrant kör långsamt är det tillgängliga minnet. Som du samlar uppgifter om den livliga, såsom bilder, musik och program, hur mycket minne som minskar. När du närmar dig slutet av telefonens tillgängligt minne, kan det börja löpa långsammare eftersom det finns mindre utrymme att manövrera filerna till RAM del av telefonens minne. Du kan hjälpa till att undvika dessa situationer genom att regelbundet kontrollera telefonens innehåll för oönskade eller oanvända filer, och sedan ta bort dem.

överväganden

Vissa program, till exempel Advanced Task Killer, är utformade för att identifiera vilka program som körs på den livliga, stängs dem om du inte hade för avsikt att lämna dem igång och kommer att förbättra enhetens driftshastighet. Advanced Task Killer är tillgänglig från Android Market och kan laddas ner och installeras direkt i telefonen. Ibland tar bort cookies, cache och historia från Vibrant webbläsare är ytterligare ett steg du kan vidta för att öka telefonens beräkningshastigheter.