Hur DVR Works

November 21

Grunderna i DVR

En DVR eller digital videokamera är den moderna motsvarigheten till en videobandspelare. DVR digitalt spela in filmer, tv-program och andra videor. DVRs har hög kapacitet inbyggt hårddiskar som kan lagra många timmars video och kan radera och spela in över uppgifter nästan obegränsat. DVR kan komma med TiVo eller annan tjänst som de är utformade för att arbeta med. De kan automatiskt spela in program från denna tjänst för senare granskning.

Hur det fungerar

Olika DVR får sina digitala signaler från olika källor. Beroende på tjänsten kan DVR-mottagaren får en signal från en konventionell kabel, fiberoptisk kabel eller parabol. Om du ställer in dvr att spela medan TV: n är på, delar mottagaren automatiskt signalen i två delar. En signal omvandlas till en bild som visas på TV-skärmen, tillsammans med ett ljudspår spelas på högtalarna. Den andra signalen skrivs direkt på hårddisken i DVR. När du vill titta på programmet igen, läser hårddisken den lagrade signalen och omvandlar den tillbaka till video och ljud för din TV. DVRs har även timers som tillåter användaren att spola DVR att spela in en speciell show. När timern slocknar, kopplar hårddisken till den förinställda kanalen och registrerar den inkommande signalen tills timern stängs den av automatiskt igen.

Andra funktioner

Det finns flera avancerade funktioner som finns på moderna DVR. Många dvrs kan faktiskt spela in ett program samtidigt som visar en annan på tv. Dessa videobandspelare faktiskt har två tuners så man kan spela in program på en kanal medan den andra visar programmet på en annan kanal. En annan populär funktion är möjligheten att pausa direktsändningar. När DVR användaren slår på pausknappen startar hårddisken inspelning sändningen. När användaren träffar spela igen, DVR faktiskt spelar honom inspelningen samtidigt som man fortsätter att spela showen som den kommer in.