Hur man tar bort och installera en vindruta

August 21

Hur man tar bort och installera en vindruta


Om vindrutan på bilen är spruckna eller läcker, kan du installera en ny själv om du inte har pengar att gå till en licensierad mekaniker. Med hjälp av några enkla verktyg och lite tålamod kan du ta bort och installera en ny vindruta hemma i ett par timmar. Detta är ett projekt som kommer att kräva en partner att hjälpa dig att slutföra det.

Instruktioner

1 Ta bort den yttre trim. Med hjälp av en vindruta trim-borttagningsverktyg, skjut försiktigt bladet mellan trim och vindrutan tätningen. Skjut kniv verktygets hela vägen runt vindrutan och försiktigt bort trimstycket. Vissa vindrutor har trim klipp som måste dök upp, medan andra har trim passar rätt in i tätningen.

2 Skär tätning med en mattkniv. Pressa bladet på mattkniv hela vägen in i tätningen, så att knivbladet bottnar. Sakta skära hela vägen runt vindrutan tills du har helt skär tätningen.

3 Lossa vindrutan från ramen. Med användning av en plaststicka, släpper man försiktigt vindrutan från ramen av bilen. Arbetet pinnen hela vägen runt vindrutan. Använd plast verktyg för att undvika repor.

4 Skjut glaset ut. Inifrån bilen, tryck på vindrutan med handflatan för att frigöra det helt från ramen.

5 Rengöra skräp från vindruteramen. Med hjälp av mattkniv som en skrapa, ta bort allt gammalt tätningsmedel från ramen för att ge en ren arbetsyta för den nya vindrutan.

6 Ställ in det nya vindrutan i ramen. Före inställning av vindrutan, placera en nylonlina i kanalen runt hela vindrutan, med de två ändarna möts i mitten på botten av vindrutan. Ställ in vindrutan och använda rep för att hjälpa dig styra den på plats. Väl på plats kan du ta bort repet genom att dra ut från ena änden.

7 Täta vindrutan. Sätt ett rör av butylgummi vindruta tätningsmedel i en fogmassa pistol och täta fönster hela vägen runt ramen utan avbrott i tätningen. När förseglingen har torkat över natten, byt trim.

Tips

  • Låt en medhjälpare hjälpa dig med hela denna process att hålla vindrutan från att falla på huven på bilen.