Ansluta en kortläsare till en Android telefon

September 4

Ansluta en kortläsare till en Android telefon


Ansluta en kortläsare till telefonen kan du ta emot betalningar och hantera transaktioner från nästan var som helst. De flesta kortläsare ansluta till telefoner via mikro-USB-kabel eller hörlursuttaget. Om du har en av dessa kortläsare, ansluta den till din Android-telefon är så enkelt som att koppla den till lämplig port på telefonen. Men vissa kortläsare anslutas trådlöst via Bluetooth. I dessa fall måste du para ihop kortläsaren till Android via standard Bluetooth parningsprocessen.

Instruktioner

1 Aktivera Bluetooth-anslutning på Android. För att göra detta trycker du på ikonen "Inställningar" på startsidan eller skärmen Alla appar touch "Trådlöst och nätverk", och skjut sedan "Bluetooth" växla till läget På.

2 Ställ in Bluetooth-kortläsare på upptäckbart läge, om det behövs. Hur du går om att göra detta kommer att variera beroende på märke och modell av kortläsaren. Rådfråga kortläsarens dokumentation för mer information om hur du aktiverar synlighet.

3 "Inställningar" Tryck på start eller skärmen Alla appar för Android.

4 Touch "Trådlöst och nätverk" och sedan på "Bluetooth".

5 Tryck på "Sök efter enheter" och tryck sedan på namnet på kortläsaren på listan över tillgängliga Bluetooth-enheter.

6 Följ anvisningarna för att komma in i kopplingskoden, om så erfordras, och slutföra ihopkopplingen. Rådfråga kortläsarens dokumentation för att få sin parkopplingskoden, om det behövs.