Enkla sätt att koppla upp en Sonic Maximizer

January 26

Enkla sätt att koppla upp en Sonic Maximizer


BBE Sonic Maximizer är en tvåkanalig ljudsignal processor som passar in i en enda rackutrymme. Det har enkla kontroller, bestående av endast fyra rattarna (två per kanal), och en förbikopplare för att jämföra den bearbetade ljud till den obearbetade ljudet. Det är användbart för att förbättra kvaliteten på ljudsystem och används ofta i levande PA-system, personlig instrumentställ och registreringssystem.

Levande PA System

Sonic Maximizer används i levande ljudprogram för att lägga till klarhet i instrumentljud och sång i den totala blandningen. Det kan också lägga punch och detalj till klubb eller dj-musik. Sonic Maximizer kan användas i stället för, eller förutom, en utjämnare. Enheten är bäst efter equalizer i signalkedjan, såvida det inte används för att drastiskt ändra tonen i musiken. För att lägga till Sonic Maximizer till signalkedjan, helt enkelt ansluta utgången av en kvitteringsboll till ingången på Sonic Maximizer användning av en 1/4-tums TRS patchkabel eller XLR-kabel, sedan ansluta utgången av Sonic Maximizer till pre -Amp eller effektförstärkarens ingång i huvudmixerbord.

instrument racks

BBE Sonic Maximizer kan också användas av en instrumentalist i hans personliga instrument rack för att förbättra ljudet av hans individuella instrument. I det här fallet är det bara att lägga till enheten i slutet av signalkedjan. Till exempel skulle gitarristen ansluta utgången av hans multieffektprocessor eller slut pedalen på sin pedal ombord till ingången av Sonic Maximizer. Utsignalen från Sonic Maximizer är då ansluten till en förstärkare eller till effektförstärkaren.

inspelnings~~POS=TRUNC system~~POS=HEADCOMP

Om används i en studioinspelning, är BBE Sonic Maximizer ansluts på samma sätt som det är när det används på ett levande PA-system, i slutet av signalkedjan. Det är bäst att lägga till Sonic Maximizer under mixdown, snarare än under inspelning. Detta gör att du kan ha mer kontroll över den slutliga ljudet av inspelningen.

kontroller

BBE Sonic Maximizer är lätt att lära sig hur man använder, på grund av det faktum att det bara har fyra kontrollknappar. Den innehåller ett par av "Lo Contour" knoppar och ett par av "process" rattar. Lo Contour rattarna används för att justera de lågfrekventa ljudvågor och Process rattarna används för justering av högfrekventa ljudvågor. Det finns också en "Bypass" switch som tillåter användaren att snabbt och enkelt jämföra ljudet hos den behandlade signalen med den hos den obehandlade signalen. Genom att liberal användning av sidobrytaren, kan nybörjare se hur hans justeringar påverkar ljudsignalen.