Det mest däck för en Ford Expedition

March 9

Det mest däck för en Ford Expedition


Vid 17 fot lång och ca 6000 pounds, är Fords massiva Expedition SUV något men prydlig, och kräver några allvarliga däck att göra det en kompetent och säker artist. Precis som alla andra bil eller lastbil, expeditionens däck spelar en avgörande roll i hanteringen, både på väg och utanför. Nyckeln till att göra din lastbil allt du vill att det ska vara är att vara realistisk om dina behov.

Allmänt Grabber HTS

Enligt ConsumerSearch.com, Grabbers de mest populära ersättningsdäck för expeditioner. Dessa all-säsongen däck är klassade att hantera lastbilens vikt, och är konstruerade med det i åtanke, med tjocka sidoväggar och tunga konstruktion. Att vara en året-runt-däck, är Grabber främst avsedd för användning på väg, och gör bra i snö och regn. Dessa däck erbjuder stort värde för pengarna, men inte lura dig själv: ingen all-säsongen däck kommer att ge dig off-road prestanda mer ändamålsinriktat, off-road gummi. Om du har mer att spendera och vill ha lite mer off-road kompetens, ta en titt på Michelin LTX M / S.

Pirelli Scorpion ATR

Om du tillbringar 90 procent av din tid på motorvägen men behöver ett däck som tar dig upp spåriga uppfarter och över grusvägar, sedan överväga en all-terrain däck såsom Scorpion ATR. Scorpion har en mer aggressiv gummiblandning och flexibel gummiblandning som gör det mycket bättre lämpad för terrängförhållanden än en all-säsong. Men det flexibla och aggressiva slitbanan (i kombination med dess storlek) gör en hög rullmotstånd, vilket skadar bränsleekonomin. Ändå är det en stor däck för pengarna, och en mycket populär uppgradering över lagerFireStones eller Conti-TRACS.

Firestone Destination M / T

Med tanke på att det kostar ca $ 100 mindre än andra dedikerade lera däck, är Destination en mycket kompetent artist. Även om de är bullriga, grov och inte bära mycket bra, de destinationer har en mycket aggressiv slitbanemönster för dragkraft i lera och över berg, och är dubbas för vinterkörning. Ännu bättre, dessa däck kommer i storlekar för att passa din expedition utan att tillgripa en hiss kit och erbjuder 90 procent av resultatet för större däck utan hanterings kompromisser som följer med dem på vägen.

Nitto Mud Grappler

Du köpte förmodligen Expedition just på grund av sin imponerande resning så varför inte använda ett däck för att matcha? Trettiofem till 36 inches är gränsen för en lager fjädring, men det är bara något om 40-inchers som ser rätt på en lastbil så här stor. En av de bästa på marknaden idag är Nitto Mud Grappler, som starkt påminner om en old-school Super Swamper men presterar bättre off-road, bär bättre på trottoaren och har en mer avancerad gummiblandning. Högt och motbjudande på trottoaren, kommer dessa däck aldrig låta dig glömma att de är där, men deras off-road grepp över stenar och genom sand och lera är enastående. Om du arbetar för nog att du är villig att installera en 5-tums hiss för att passa dem, så har du förmodligen inte bryr sig att 40-tums däck kommer att öka sannolikheten för en rollover, men det är värt att komma ihåg i alla fall.