Hur säkra Stål Laster på en flatbädds

July 6

Hur säkra Stål Laster på en flatbädds


Enligt Commercial Vehicle Safety Alliance, är säkerheten av laster på fordon en fråga om den allmänna säkerheten, och därför föremål för statlig reglering och en kropp av branschpraxis. Det finns federala lagar som reglerar säkerställande av stål till trailers. Dessa föreskrifter har införts för att skydda både yrkesförare och andra trafikanter samt för att skydda stål gods från collateral damage. Säkerheten bör alltid råda när säkra en stål last till en flak trailer.

Instruktioner

Beräkna hur många kedjor att använda för att säkra lasten

1 Dividera vikten av stålet som skall lastas på släpvagnen med 5000. Om belastningen av stålet är 48.000 pounds, då svaret blir 9,6. Detta nummer hänvisar till mängden kedjan behövs med en 5000-pound bärande rating, att lagligt få stålet till släpet. Tio kedjor skulle vara den faktiska mängden kedjor som behövs.

2 Inspektera stål för ordentlig bunt innan det lastas på släpvagnen. Be avsändaren att säkra stålbuntar med stål banding, om möjligt. Sök efter bitar av stål som är udda former eller storlekar och begära att dessa skall lastas sist.

3 Avgöra hur många extra kedjor kommer att krävas för att säkra de udda bitar av stål och förvärva dem, om så är nödvändigt.

Förbereda trailern för belastningen av stål

4 Lägga ved stuvningsgods tvärs över bredden av släpvagnen på alla ställen där stålet kommer att laddas.

5 Inspektera trailern för skador eller saknade golvbrädor eller strukturell ram skador. Fyll inte skadade släpvagnar.

6 Parkera bilen ska lastas i lastzonen för sjöfarten gården. Sätt på handskar, skor med stålhätta, skyddsglasögon och en skyddshjälm.

Direct belastning för att säkerställa optimal säkerhet

7 Stå på baksidan av släpvagnen och styra truckoperatören att centrera belastningen jämnt på båda sidor om centrumlinjen för släpvagnen.

8 Promenera till båda sidor av trailern och tittar ner på sidorna för att säkerställa att lasten är fyrkantig och inte överhängande.

9 Gå till sidan av släpvagnen mittemot gaffeltruck och inspektera lastens läge i förhållande till centrum i släpvagnen. Instruera gaffeltruck operatören att justera positionen så det är direkt centrum från framsidan till baksidan.

Säkra Stål Till Flak

10 Kasta en kedja över lasten av stål var fem fot. Krok båda ändarna av kedjan till sidoskyddsräcken på varje sida av släpvagnen. Dra slacket ur kedjorna växelvis på vardera sidan av släpvagnen. Dra slacket i första kedjan mot förarsidan av släpvagnen, den andra kedjan till passagerarsidan, och så vidare mot baksidan av släpvagnen.

11 Krok stålkedja bindemedel på båda sidor av varje kedja på vardera sidan av släpvagnen. Om det finns 10 kedjor, bör det finnas 20 bindemedel. Inspektera stålet under kedjorna för att säkerställa varje bit är i direkt kontakt med ett annat. Om det finns utrymme mellan stycken kedjorna kommer att lossna under transporten. Instruera truckföraren att butt bitar tillsammans med gafflarna vid behov. Placera trä dunnage under kedjor som inte kan kontakta små eller fria bitar av stål hela lasten.

12 Vinsch alla bindemedel stål ner med en kedja bindemedelsbrytjärnet, krypframmatande sidorna av kedjan med slacket. Vinsch alla motsatta kedjan bindemedel. Inspektera lasten för alla andra lösa delar av stål och lägga till en annan kedja om det behövs.

Tips

  • Inspektera lasten av stål medan i transit 100 miles.