Hur att binda en båt till en Dock

September 22

Hur att binda en båt till en Dock


När du underlätta din båt i dennes dockning utrymme, behöver du inte frukta den systematiska galenskap som binder upp din båt till bryggan. Processen börjar innan du börjar docka och med lite övning, snart blir andra natur. Även om du inte kan styra alla de krafter som påverkar förtöjd båt, i de flesta fall en och akter linje ensam räcker för korttids dockning.

Släcka Skärmar

Hur att binda en båt till en Dock

Fendrar mellan båt och brygga förhindra skador.

Det första steget i att binda upp din båt är att flytta fendrar till sidan av båten som kommer att vara i kontakt med bryggan. Fendrar är bitar av plast eller rep används för att hindra båten från att gnida mot en brygga. De skyddar båtens skrov och avslut från skador.

Grundläggande linjer och vad de gör

Hur att binda en båt till en Dock

Och akter linjer hålla båten från att röra sig framåt eller bakåt.

Förtampen är linjen från däcket knap som är nästan i fören. Det vinklar bort från och framför, båtens bog. Det hindrar båten från att röra sig bakåt. Akter linje vinklar bort och akter om aktern, och förhindrar den dockade båt från att röra sig bakåt. Bröst linjer leder direkt från sidorna av båten till bryggan, för att hålla det nära och underlätta lastning av passagerare och bestämmelser.

Placera Basic Dock Lines

Hur att binda en båt till en Dock

Och akter linjer vinkel bort från båten mot bryggan.

Placera slingan - kallade ögat - i slutet av raden över en knap eller pollare - på piren. Linjer framför mitten av båten måste vinkel framåt från båten. Den främsta linjen måste gå längre än båtens bog, till piren. Linjer akter om centrum av båten vinkel akter med den bakersta raden mete förbi båtens akter till piren.

Säkra de Dock linjer till Cleats och Pollare

Hur att binda en båt till en Dock

Pollare kan vara gjorda av trä eller metall.

Sätt slinga i din docka linjer över knap eller pollare på piren. Föra linjen tillbaka till båten. Loop linjer på den främre halvan av båten under den bakre horn din båts framåt knapar och linda dem runt knap åtminstone två gånger. Säkra linjen genom att göra två åttor under dubb horn och över dess topp. Loop linjer på den bakre halvan av båten under främre horn dubbarna. Linda linje två varv runt knap och fäst med två åttor. Rulla eventuellt överskott linje och häng den över knap eller lägga den prydligt på däck.

skavning Gear

Hur att binda en båt till en Dock

Du kan passa en waterhose, dela på ena sidan, över små linjer för skav redskap.

När en sko klämmer foten, kan du sluta med en blåsa på grund av friktionen mellan foten och skon. När en docka linje gnids mot någon del av båten på väg till bryggan, inklusive båtens knapar, måste du placera stoppning mellan ledningen och den del mot vilken den gnuggar. Känd som skaver redskap, kan du få det på båtlivet uttag försörjnings.

fjäder Lines

Hur att binda en båt till en Dock

En fjäder linje kan du "spring" båten ut från bryggan.

Våren linjer knuten till knapar nära fören och aktern knapar, löper i motsatt riktning mot fören och våren linjer. De används för att våren utanför piren - till exempel kan du lämna en båge eller våren på plats på bryggan och båten. Du använder då motorn och rodret att vrida båten i sin brygga utrymme. När du har tillräckligt med fritt vatten för att flytta bort från piren, ta bort fjäderlinjen och backa ut.

Binda din båt upp för Heavy Weather

Hur att binda en båt till en Dock

Hårt väder kan skada dockad båtar, även med goda docklines.

För hårt väder, använda två av varje båge, båge våren, bröst, Akter våren och aktern linjer på däck bommar och piren. För mycket hårt väder, använder offshore och akter linjer, som sträcker sig från fören och aktern knapar på sidan av båten bort från kajen, till samma dubbar eller pollare som fören och aktern linjer. Dessa linjer hindra båten från att bryta andra docka linjer. Använd så många bröst linjer som möjligt för att hålla båten i närheten av bryggan. Lämna lite slack i raderna om så en storm surge - såsom det som föregår en orkan - förväntas.

Att välja en Dock linje

Hur att binda en båt till en Dock

Tredelat nylonrep är seglare bästa valet.

Dock linjer finns i fyra material: naturfiber; polypropen, tillverkad av plastfibrer; nylon; och aramidfibrer, såsom Kevlar. Naturliga fibrer krymper när det är vått och en del med sprängkraft. Polypropylen är starkare än naturfiber, men det kommer inte att sträcka för att möjliggöra fartygsrörelser vid kaj .. Nylon linjer är starkare än polypropylen och kan sträcka till 140 procent av sin ursprungliga längd. De ger den optimala docka linje för en fritids fartyg. Aramidfiber linje är den starkaste av alla - en-tums aramid-fiber docka linjer har en brotthållfasthet av 50.000 pounds; Men de inte sträcka och kan skada små båtar.

Linjehantering Säkerhet

Hur att binda en båt till en Dock

När du binda din båt upp, hålla sig borta från ledningarna.

Naturliga fibrer och nylon linjer att en del explosivt snäpper tillbaka som en trasig gummiband, med potentiellt dödlig effekt. Både aramidfiber och polypropylen ledningar är starka, men kommer inte att sträcka ut och inte en del explosivt. Istället kollapsa i en hög med plastfibrer. Vid användning av nylon eller naturliga fibrer docka linjer, aldrig stå i kö med en docka linje som är fäst vid både båt och brygga om du inte aktivt binda eller obundet din båt.