Information om telefonnummer

December 16

Information om telefonnummer


Vid ett tillfälle, kan du ringa en tre eller fyra siffror att ringa dina grannar. Numera kan du behöva ringa upp till 11 siffror bara för att kalla dem. Telefonnummer är inte slumpmässigt och har en rim och skäl till dem. Men med nya riktnummer och lokala börser läggs som antalet mobiltelefoner och faxar ökar, kan systemet vara svårare att förstå än det en gång var.

riktnummer

De tre siffrorna slagna innan en sjusiffrigt telefonnummer är riktnummer och representerar den del av staten där antalet ursprung. Till exempel 316 och 620 riktnummer anger att personen eller företaget du ringer ligger någonstans i södra Kansas. Riktnumret är ofta anges inom parentes före sju siffror. Vissa stater med stora populationer, såsom Kalifornien, har många riktnummer och vissa stater som Hawaii, har bara en.

lokala nummer

Lokala nummer är vanligtvis sju siffror. De tre första siffrorna är oftast specifika för ett lokalt. Till exempel 788, 744, 747 och 869 siffror i riktnummer 410 representerar siffror och återfinns i och runt Catonsville, Maryland. De fyra sista siffrorna i ett lokalt nummer är vanligtvis slumpmässigt men samtidigt kan den första eller två av dessa siffror har visat en mer specifikt geografiskt område. Observera att i vissa stater som New Jersey och Texas, måste du slå riktnumret och ibland en en före det lokala numret även om du ringer lokalt.

internationella siffror

Slå 011, två eller tre siffror landskod och sedan det lokala numret att ringa ut i USA. Varje land har sitt eget sätt att skapa telefonnummer så vissa länder kan kräva fler siffror än andra. Vissa länder, såsom Kanada, Jamaica och Mexiko inte kräver 011 eller landskod. Snarare du ringer en, riktnummer och sedan det lokala numret.

Avgiftsfria samtal

Från och med 2010, avgiftsfritt utbyte omfattar 800, 866, 877 och 888. De ersätter riktnummer och rings efter en och innan sjusiffriga lokala nummer. Telefonsamtalet är gratis för den person som ringer, men inte den person eller företag som äger numret.

special~~POS=TRUNC nummer~~POS=HEADCOMP

De vanligaste specialnummer är 411 för information 911 för nödsituationer och 311 för icke-nödsituationer. Vissa samtal, såsom i San Francisco, kan ringa 511 för trafikrapporter och 211 för en social service hotline. Dessa "N11" siffror, eftersom de är ofta kallas, blir allt mer populärt över hela USA.