Varför Min bilder bli suddig när jag förstora den?

October 21

Varför Min bilder bli suddig när jag förstora den?


Som ett ökande antal elektroniska apparater med digitalkameror, nivåerna av digital bildkvalitet blir tydligare. Även snapshots ser bra på skärmen på en mobiltelefon eller handhållna spelsystem, blir bristen på bildinformation märkbar när du förstora bilden. Lågupplösta bilder - från en digitalkamera eller kameran funktionen på en elektronisk anordning - ser suddiga när de förstoras.

suddiga Pixlar

Digitala bilder består av pixlar. Tänk på pixlar, eller bildelement, som små prickar av färg på en duk. Ju fler prickar av färg - eller pixlar - ju mer detaljer du ser på bilden. När du förstora en digital bild och det börjar se suddiga, få pixlarna sträcks för mycket att tillgodose större dimensioner, och de skarpa gränser i bilden förvrängs.

Kompression och tydlighet

Bilder kan också suddiga inspelade med hög komprimering. När en digital kamera lagrar en bild, eliminerar och komprimerar några av de dubbla uppgifter för att passa fler bilder i given mängd lagringsutrymme. I stället för kameran att minnas 5000 pixlar av en viss blå nyans i en bild av havsvågor, minns det färgen en gång och replikerar det 4999 gånger när bilden får öppnas senare. Om kameran ignorerar alltför mycket data under komprimeringsprocessen kan replikerade pixlarna suddiga när förstoras en bild.

kamera~~POS=TRUNC

För att undvika suddiga bilder när du planerar att förstora en bild, ändra kamerainställningarna innan du fotograferar. Välj den högsta upplösning att använda alla tillgängliga bildpunkter på den digitala kamerans sensor när du tar bilden. Men kom ihåg, en kamera med en 8 megapixel rating kommer att skapa en skarpare utvidgningen än en mobiltelefon kamera med en 2 megapixel betyg - helt enkelt eftersom det finns flera uppgifter som samlats in. En megapixel motsvarar en miljon pixlar.

Ställ in kameran på en låg komprimering. Även om du inte kommer att passa så många bilder på minneskortet eller internminnet, kommer din bildkvalitet ser bättre när du förstora bilden. Du vill att kameran ska behålla så mycket av den ursprungliga bilddata som möjligt för att ge en klar, skarp bild.

Förstora Tips

Om du redan har tagit bilden, ändra alternativen för upplösning och komprimering på kameran kommer inte att påverka bilden. För att ändra bildstorleken, använda dator fotoredigeringsprogram som ger en process som kallas "interpolering." Detta förfarande faktiskt växer upplösning av bilden genom att skapa bildpunkter för att förbättra de detaljerade delar av bilden.

Om du försöker att förstora en bild med hjälp av storleksändring alternativet fotoredigeringsprogram kommer programmet duplicera pixlarna i ett mönster över hela bilden, lämnar bilden visas kantighet och suddig.