Hur ändrar jag styrservovätskans på en 2002 Nissan Maxima?

October 28

Hur ändrar jag styrservovätskans på en 2002 Nissan Maxima?


Styrservopump på 2002 Nissan Maxima kommer att monteras på toppen av motorn på förarsidan av motorn. Vätskereservoaren kommer att monteras till elden väggen på baksidan av motorrummet. Brandväggen är den stora metallvägg som löper längs motorrummet går från vänster till höger. Vätskan i styrservopumpen och behållaren måste tömmas för att slutföra denna process. Byte av styrservo hjälper till att hålla dig Maxima i körklart skick för år så länge du ändrar vätskan korrekt.

Instruktioner

1 Öppna huven på Maxima och placera dränerings kopp under slangventilen på vätskebehållaren på elden väggen. Lossa muttern som håller fast slangen till botten av reservoaren. Dra slangen från botten av behållaren och dränera vätska i koppen.

2 Byt ut slangen till botten av vätskebehållaren och dra åt muttern med skiftnyckel tills muttern är tätt. Avlägsna koppen från under reservoaren och kasta vätskan i enlighet därmed.

3 Placera koppen under servopumpen. Ta bort pluggen i botten på pumpen med spärr och 5/8-tums uttag. Helt dränera vätska i koppen och ersätta kontakten till botten av pumpen när all vätska har tömts.

4 Ta bort locket från toppen av vätskereservoaren. Häll långsamt en liter ersättningsstyrservo i behållaren och sedan tillbaka locket till reservoaren. Vrid Maxima & # 039; s motor och vrida ratten åt höger och vänster för att cirkulera ny vätska.