Hur man reupholster en Headliner

March 13

Hur man reupholster en Headliner


Om fordonets headliner är slapp eller tyget är utsliten, behöver du inte spendera en massa pengar på en klädsel butiken. Du kan byta ut slitna tyg i ett par timmar med hjälp av föremål från hela huset eller en lokal järnaffär. Processen kan utföras av en person, men en assistent kommer att göra jobbet enklare.

Instruktioner

1 Skruva alla objekt som bulten i fordonets tak, såsom klädkrokar, visir, gjutning och ljus. Dessa poster är vanligtvis bultas genom headliner och hjälpa till att hålla den på plats.

2 Ta bort den gamla headliner. Ta tag i den genom att använda en av de otäckta hålen från en takbelysning. Flytta försiktigt headliner ner och mot den bakre delen av fordonet, se till att inte böja eller riva innertaket.

3 Flytta gamla headliner försiktigt ut ur fordonet genom en dörr eller baklucka. Se till att inte böja innertaket vid manövrering runt hinder.

4 Skala den slitna tyg av styva skalet av innertaket. Dra ett hörn, grepp med händerna eller en uppsättning av tång och slita tyget utanför skalet. Tyget bör lossna ganska enkelt. Sand alla rester som finns kvar på skalet.

5 Sprida det nya tyget över skalet, så att den är korrekt placerad. Vik en ände av tyget tillbaka på sig själv för att exponera skalet.

6 Applicera spray lim på den exponerade skalet och tygets undersida. Låt limmet torka i en minut tills den är klibbig.

7 Placera det vikta tyget på bindemedelstäckta skal, långsamt rulla den på plats. Arbeta ut eventuella rynkor som du rullar tyget. Arbeta dig från centrum till ytterkanterna av skalet. Upprepa processen på den andra halvan.

8 Cut hål i tyget med hjälp av brukskniv för bland annat belysning och klädkrokar. Använda skalet som guide. För ljus, klippa hål något mindre än öppningen i skalet för att säkerställa ett rent utseende. För skruvhål, bara peta ett litet hål i tyget med hjälp av spetsen på kniven.

9 Trimma tyg med saxen, vilket innebär att ungefär en fjärdedel av en tum av överflödigt tyg runt hela skalet. Överskottet med döljas av fordonets gjutning.

10 Placera reupholstered headliner tillbaka in i fordonet. Följ stegen du använde för att ta bort det i omvänd ordning. Skjut innertaket på plats, och skruva gjutning och andra föremål på plats.