Vad Hem botemedel kommer att strama åt en fläktrem?

June 23

Vad Hem botemedel kommer att strama åt en fläktrem?


Fläktremmen dras runt en remskiva som är fäst vid ett svänghjul, så att rörelsen hos det rörliga bandet kan hjälpa kraft pumpar, fläktar, motorer, och en mängd av komponent utrustning. Fläktremmar är viktigast och mest enkelt justeras i bilar, medan fansen bälten i luftkonditioneringsenheter, torktumlare och andra hem-baserade enheter är svårare att komma åt och justera.

Skärpning en fläktrem

Varje bilmodell är lite annorlunda, så du bör titta på din manual för att ta reda på var din fläktremmen är och hur man justerar den. De flesta bilar tillåter ägarna att justera spänningen i fråga om nya remmar, lossade bälten eller andra förändringar. Vanligtvis behöver du en uppsättning nycklar för att justera den på rätt sätt. Titta i din manual och den tekniska beskrivningen av bilen för att hitta bältessträckaren, en särskild spak eller trissa som sträcker sig från fläktremmen system som tillåter dig att ändra spänningen.

Dessa bältessträckare låses noggrant på plats genom en serie av skruvar. Du kommer förmodligen att behöva lossa den intilliggande justeringsskruven, och en svängbult, om fordonet har en. Du kan sedan vända er uppmärksamhet på hex head cap skruv, som vanligtvis skyddar spännarmen själv. Lossa hex huvudet tills du kan flytta remspännaren --- kan du behöva använda en spett eller kil blocket, särskilt om baren är stel och behöver extra uppmuntran för att flytta. Det bör finnas en urtavla, ofta analog, som visar den aktuella spänningsinställning, känd som en tensionmeter. Din egen tensionmeter bör ställas in efter den rätta vikten bältet är gjord för och mest effektiva driften; 10 pounds, till exempel, är en vanlig inställning.

Rengöring eller byta ut en fläktrem

Om du har problem som du tror är relaterade till fläktremmen, kan du prova att rengöra bandet tillsammans med skärpa den. Om du har broms renare kan du använda den för att torka av fläktremmen (efter att ta bort det), men vatten med en liten mängd tvål fungerar också. Det är mycket viktigt att låta bandet torka helt innan du sätter tillbaka den på sin remskiva. Även om bältet kan vara skrikande, inte försöka använda smörjmedel. Smörjmedel kommer att hämma utvecklingen av bandet och du kommer att behöva ta bort alla spår om du väljer att byta remmar.

Om bältet visar tecken på sprickor eller slitage längs ena sidan, måste du byta ut den. Det finns ingen bot för en gammal bälte, och rengöring och justera spänningen är både osannolikt att göra bältet prestera bättre. De flesta remmar är utformade för att bytas ut efter flera års drift.