Vad betyder det när utsidan av Framdäck slits?

August 15

Vad betyder det när utsidan av Framdäck slits?


Ett antal faktorer kan orsaka däcken slits ojämnt, men ensidig förslitning på framhjulen indikerar vanligtvis dålig fordon inriktning. Fordonsägare kan avhjälpa situationen med en professionell inriktning jobb, men vissa däck med ojämnt slitage kan behöva bytas ut.

orsaker

Enligt fordons hemsidan Pro Bilvård orsakar dålig hjulinställning framdäcken att bära på utsidan. Den dåliga anpassning, som har formen av överdriven välvning i det här fallet, gör att hela hjulet att luta till en viss grad. Denna vinkel orsakar den yttre kanten på däcket för att bära mer av fordonets vikt och slits snabbare.

Avhjälpa

Enligt Bilverkstad och underhåll för Dummies webbplats bör fordonsägare som märker överdriven yttre slitage på framdäcken boka en inriktningstjänst med en betrodd mekaniker. Om slitage har urholkat slitbanan eller om däckets stålband blir synliga, kommer däcken troligen att kräva ersättning.

andra orsaker

Även snedställning är den vanligaste och enkelt sätt orsaken till utomhusbruk på framdäcken, Pro Bilvård berättar att flera andra frågor också kan ge ojämnt slitage. Vissa mindre vanliga orsaker är en slapp avstängning, inte kontroll arm bussningar eller slitna kulleder.