Hur man ändrar de bakre rotorer i en 2003 Ford Explorer

November 15

Hur man ändrar de bakre rotorer i en 2003 Ford Explorer


2003 Ford Explorer har fyra hjul skivbromsar, som heighten bromsverkan och förlänga bromskomponentlivslängd. Men om du äger din Explorer tillräckligt länge, måste du bakre rotorn byte förr eller senare. Även om detta är knappast en svår uppgift, bara de med grundläggande bilreparationer erfarenhet bör ta itu med någon form av broms jobb. Om det är inte du, ta din Explorer till närmaste Ford-återförsäljare eller din betrodda lokala mekaniker och låt dem hantera jobbet åt dig.

Instruktioner

1 Shove hjulklossar upp mot den främre delen av framdäcken för att förhindra Explorer från att röra sig utan ditt medgivande.

2 Lossa de bakre muttrarna med rörtång tills du kan ta bort dem för hand, men ta inte bort dem ännu. Lyft den bakre änden av Explorer med domkraften och sätter ner på pallbockar, som du bör placera direkt under den bakre ramen.

3 Ta bort de bakre muttrarna nu, och hjulen, för hand.

4 Skjut droppskålen under vänster, bakbromsarna och spraya bromsarna ner med bromsrengöringsmedel. Se till att spruta ut så mycket bromsdamm och väg gunk som möjligt.

5 Ta bort bromsoket bultarna med uttaget set. Dra tjocklek av rotorn för hand och vila den i bakre hjulupphängningen. Låt aldrig bromsok hänga på bromsledningen.

6 Dra rotorn från navet för hand och sedan dra den nya rotorn på i dess ställe.

7 Sätt tillbaka tjocklek i omvänd för flytt.

8 Upprepa steg tre till sju på höger baksida.

9 Installera om båda hjulen och alla de bakre hjulmuttrarna för hand. Dra åt muttrarna ner så att de håller hjulet på plats. Sänk Explorer utanför pallbockar med ordet jack. Dra åt muttrarna med 85 ft / lbs med hjälp av momentnyckel.

Tips

  • Det är en bra idé att ersätta bromsbelägg varje gång du installerar nya broms rotorer.