Varaktigheten av stöd till en iPhone 3GS

October 20

Varaktigheten av stöd till en iPhone 3GS


IPhone 3GS var den första av iPhone-modeller att erbjuda en kamera som kan spela in video, och fortsatte att säljas även efter lanseringen av iPhone 4. Apple erbjuder flera supportalternativ för enheten - av vilka några är automatiskt med i priset på ditt köp och andra som kommer att kosta dig extra. Om du är osäker på om din iPhone är fortfarande under garanti, kan du ange ditt telefonnummer serienummer på Apples webbplats och kontrollera din garantistatus där.

Begränsad garanti

Varje iPhone 3GS ägare gav en standard ett års begränsad garanti med sin produkt. Eftersom garantin är standard, inte kosta dig något extra. Din ett års begränsad garanti täcker eventuella hårdvaruproblem som var inneboende i anordningen; om produkten är felaktig på grund av det sätt som det sattes ihop eller en dålig del, kommer Apple att reparera eller ersätta den gratis. Garantin gäller emellertid inte täcka skador på hårdvaran som du ansvarar för. Om du tappar telefonen, till exempel Apple kommer inte fixa det gratis under den begränsade garantin.

Teknisk support

Förutom ett års begränsad garanti, Apple erbjuder alla iPhone 3GS ägare en 90 dagars gratis teknisk stödplan. Under denna 90-dagarsperiod, är teknisk support erbjuds via telefon. Stödet omfattar installation och konfiguration för både mjukvara och hårdvara på enheten. Kostnadsfri teknisk support omfattar även anslutningsproblem och grundinställningen.

Applecare

Om du vill ha stöd under längre tid än standardgaranti och support gratis tekniska erbjudanden, kan du köpa en Applecare plan. En Applecare planen kommer att ge dig stöd för din iPhone 3GS i två år från inköpsdatum. Du måste köpa en plan inom det första året av ditt ägande. Applecare erbjuder programvarusupport och fria reparationer för hårdvara frågor som är något fel på egen hand. Du kan antingen ringa supportcenter via telefon eller ta med din iPhone till en Apple Store.

andra Support

Även efter din garanti eller Applecare tar slut, kan du fortfarande få hjälp från Apple - om du är villig att betala för det. Om du bor nära en Apple-butik, kommer deras i butiken "Genius Bar" diagnostisera och reparera enheten. Du kan också skicka telefonen till Apple via e-post. Det enklaste sättet att ta reda på hur du skickar in enheten är att besöka Apples webbplats och klicka på "Support" längst upp på skärmen. Gå till avsnittet "iPhone" och välj "Kom igång" för att ta reda på hur du får din telefon service.