Hur sparar jag en låt från min iPod till min hårddisk?

August 29

Hur sparar jag en låt från min iPod till min hårddisk?


IPod är den överlägset mest populära personliga digitala ljudspelare som finns på marknaden idag. Varje ny generation av iPod erbjuder ökad lagringsutrymme för musik, bilder och videoklipp. Ladda upp dina media till en iPod är enkelt med iTunes, men befria det från iPod hårddisk är lite svårare. Men det finns sätt att överföra musik från din iPod till datorns hårddisk och processen är ganska enkel och snabb.

Instruktioner

1 Öppna Utforskaren genom att klicka på "Start-knappen" lyfta "Program" och sedan "Tillbehör" och klicka på "Windows Explorer". Välj "Verktyg" längst upp på skärmen i Windows Explorer. Välj "Mappalternativ" och sedan klicka på "Visa" och gå till "Avancerade inställningar" fönstret. Markera kryssrutan bredvid alternativet med titeln "Visa dolda filer och mappar", som finns under dolda filer och mappar.

2 Anslut din iPod till datorn med en USB / FireWire-kabel. Hänvisa till din iPod eller dator instruktionsbok om det behövs. Dubbelklicka på "Den här datorn" på skrivbordet och öppna iPod-mappen, som visas när firewire / USB-anslutning görs.

3 Öppna undermappen med titeln "iPod_control" och sedan markera "Musik" mapp. Alla låtar på din iPod finns i denna mapp (men helt rörig). Dra mappen på skrivbordet för att kopiera all din iPod musik till datorns hårddisk. Se till att du låter alla överföra filer innan du tar bort FireWire / USB-kabeln från iPod.

4 Öppna iTunes-programmet. Dra nyligen kopierade "Music" katalogen mapp från skrivbordet till biblioteket i ditt iTunes-fönstret. Detta lägger alla låtar till datorns iTunes-samling. De flesta av dina låtar kommer troligen att ha vad som är känt som en ID3-tagg inbäddade i MP3-fil. Den här taggen innehåller all information om just den låten (namn, längd, artist, album, etc.). iTunes kommer att läsa dessa ID3-taggar som musiken läggs till i biblioteket och automatiskt byta namn och organisera din samling.

Tips

  • Du kan använda din iPod som en extern hårddisk också. Om du någonsin behöver byta datorer, kan du spara din mediesamling på iPod hårddisk, sedan in den i den nya datorn och överföra filer över till hårddisken på den nya datorn.
  • Det finns också program som finns tillgängliga som automatiskt överföra låtar från din iPod till din hårddisk. Ett sådant program är Senuti. Dess utformning är baserad på konstruktionen av iTunes musikprogram och finns för både Windows och Apple-plattformar.
  • Se till att dina musikfiler har överfört innan du tar bort någon av de ursprungliga kopior för att undvika oavsiktligt förstöra dina media permanent.