Hur Synkronisera en Nikon med en trådlös blixt

March 26

Hur Synkronisera en Nikon med en trådlös blixt


Flera av Nikons sortiment av single-lens reflex digitalkameror är utrustade med Nikon Creative Lighting System och är redo att synkroniseras med Nikon blixtar eller andra trådlösa blixtar. Kamerorna använder Creative Lighting System teknik för att fjärr utlösa blixten. Denna funktion ger fotografer ytterligare alternativ för att tända en bild med kameran "Genom linsen" (TTL) mätsystem. TTL gör att kameran att berätta för trådlösa blixtar hur mycket ljus som kommer genom linsen och hur mycket ljus de behöver för att ge bilden.

Instruktioner

1 Ställ in läget på den trådlösa blixten "iTTL" med knappen "Mode" på baksidan av enheten.

2 Håll ned blixtens "Sel" tills anpassningsmenyn visas. Välj "Remote", som berättar blixten kommer inte att monteras direkt på kameran. Ställ och komma ihåg ett kanalnummer.

3 Stänga av blixten och flytta den i läge. Den främre kameran ska ha en direkt siktlinje till blixten för elektroniska avtryckaren för att arbeta.

4 Använd knappen "Meny" på din Nikon DSLR och pilknapparna för att hitta menyn "CMS". Därifrån väljer du "Flash-läge" och sedan "Commander Mode."

5 Välj samma kanalnummer blixten använder.

6 Vänd den trådlösa blixten igen.

7 Engagera den inbyggda blixten på kameran, som kommer att agera för att utlösa fjärrblixt.

8 Ta bilden. Blixten avger en ljudsignal när den avfyras.

Tips

  • Blixtarna bör inte vara mer än 10 meters avstånd från kameran. Baksidan av blixten ska vara vänd mot kamerans framsida.
  • Använd exponeringskompensation menyn på blixten, vilket tweaks mängden ljus som kommer från blixten. Ställ in exponeringskompensationen till mellan 3,0 och -3,0 - något mer än 0 kommer att producera mer ljus och överexponera bilden och mindre än 0 kommer att minska ljuset och underexponera bilden.